zurli

Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Pentru placinta asta cu branza  nu am poze frumoase, luminoase, pentru ca am facut-o seara, era gata la 20:30, si nicio sansa pentru ramas si pentru a doua zi :)))

S-a mancat pe loc, toata, nu a apucat nici sa se raceasca! si am si fost certata:

– Prajitura asta nu se face doar atat!

:)))

Da, au avut dreptate, nu ajunge… 😛

In reteta de placinta cu branza dupa care m-am inspirat erau prezente si stafidele, dar cum nu tuturor celor din casa le plac, eu nu am pus.

placinta-cu-branza-2

Ingrediente Placinta ruseasca cu branza

  • 500 g branza de vaci
  • 5 linguri smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

 

  • 50 g stafide, optional

 

placinta-cu-braza

Mod de preparare Placinta ruseasca cu branza

  1. Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte.
  2. Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute.
  3. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza.
  4. Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu blenderul.
  5. Peste crema de branza pune ouale , stafidele stoarse si grisul cu smantana.
  6. Adauga si zaharul vanilat, sarea si omogenizeaza.
  7. Intr-un vas uns cu unt (vas dreptunghiular de 28/22) toarna amestecul.
  8. Da vasul in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu, pentru 30-40 minute.
  9. Serveste cu smantana

Sursa de inspiratie

placinta-cu-branza-3JPG

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Cred ca si alor mei o sa le placa. Ia sa fac si eu! 😉


    • Cu siguranta! Eu abia am facut poze, era calda , ei voiau, strigau la mine :)))), eu voiam poze dupa ce se racea :))), dar nu am reusit, ca nu aveau rabdare.
      Si adevarul e ca e tare buna calda si deja m-au intrebat cand mai fac 🙂


  2. Da chiar asa , numai atat ? Eu mai am sa gust ? abia astept sa primesc branza de la tara!!


  3. Buna,buna prajiturica!!da oare putin sos de ciocolata deasupra nu merge???trebuie incercat!!


    • Neata buna! Multumesc!

      Sigur ar merge bine!
      Vad ca fetele au incercat cu dulceata, cu caramel, cu siguranta si ciocolata ar da bine” .
      O zi minunata!


  4. Pot folosi cas pe post de branza sau trebuie branza sarata?
    Multumesc


  5. am preparat reteta si este f buna


  6. Pot folosi brânză Quarq în loc de brânză proaspătă de vaci ???


  7. wow! ..nu m-am asteptat ! bestiala

    Multumesc

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email