Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Pentru placinta asta cu branza  nu am poze frumoase, luminoase, pentru ca am facut-o seara, era gata la 20:30, si nicio sansa pentru ramas si pentru a doua zi :)))

S-a mancat pe loc, toata, nu a apucat nici sa se raceasca! si am si fost certata:

– Prajitura asta nu se face doar atat!

:)))

Da, au avut dreptate, nu ajunge… 😛

In reteta de placinta cu branza dupa care m-am inspirat erau prezente si stafidele, dar cum nu tuturor celor din casa le plac, eu nu am pus.

placinta-cu-branza-2

Ingrediente Placinta ruseasca cu branza

  • 500 g branza de vaci
  • 5 linguri smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

 

  • 50 g stafide, optional

 

placinta-cu-braza

Conde

Mod de preparare Placinta ruseasca cu branza

  1. Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte.
  2. Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute.
  3. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza.
  4. Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu blenderul.
  5. Peste crema de branza pune ouale , stafidele stoarse si grisul cu smantana.
  6. Adauga si zaharul vanilat, sarea si omogenizeaza.
  7. Intr-un vas uns cu unt (vas dreptunghiular de 28/22) toarna amestecul.
  8. Da vasul in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu, pentru 30-40 minute.
  9. Serveste cu smantana

Sursa de inspiratie

placinta-cu-branza-3JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Cred ca si alor mei o sa le placa. Ia sa fac si eu! 😉


    • Cu siguranta! Eu abia am facut poze, era calda , ei voiau, strigau la mine :)))), eu voiam poze dupa ce se racea :))), dar nu am reusit, ca nu aveau rabdare.
      Si adevarul e ca e tare buna calda si deja m-au intrebat cand mai fac 🙂


  2. Da chiar asa , numai atat ? Eu mai am sa gust ? abia astept sa primesc branza de la tara!!


  3. Buna,buna prajiturica!!da oare putin sos de ciocolata deasupra nu merge???trebuie incercat!!


    • Neata buna! Multumesc!

      Sigur ar merge bine!
      Vad ca fetele au incercat cu dulceata, cu caramel, cu siguranta si ciocolata ar da bine” .
      O zi minunata!


  4. Pot folosi cas pe post de branza sau trebuie branza sarata?
    Multumesc


  5. am preparat reteta si este f buna


  6. Pot folosi brânză Quarq în loc de brânză proaspătă de vaci ???


  7. wow! ..nu m-am asteptat ! bestiala

    Multumesc

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]