Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂
Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un blat pufos la suprafata cu fundul rumen sau cu marginile intarite?
La cuptorul electric iese grozav totul!

Ingrediente blat
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura cacao
1/3 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
100 g mascarpone
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida indulcita
100 g unt

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand de jos in sus cu o paleta.

Tapeteaza tava aragazului cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 160 grade, programul cu ventilatie, pe treapta a doua. Lasa pana trece testul cu scobitoarea. La mine nu a durat mai mult de 12-13 minute.

Scoate tava si acoper-o cu un servet pentru 2 minute, apoi ruleaza blatul cu tot cu hartia pentru copt.

Lasa la racit.

Pregateste crema.

Intr-un vas pune ciocolata impreuna cu frisca si amesteca continuu, pana la omogenizare. Raceste complet, adauga untul si mascarpone si mixeaza pana ce crema e bine legata. Foloseste produse de calitate si nu mixa prea mult, sa nu se taie. In cazul in care se taie repar-o pe baie de abur.

Desfa blatul, iar pe masura ce desfaci, desprinde hartia de copt.

Intinde crema (opreste doua linguri), lasand gol 1-2 cm in capat (sa nu iasa cand rulezi)

Ruleaza rulada strangand usor.

Unge cu crema ramasa apoi intinde un strat de alune, confetti dulci, nuci macinate, etc si tavaleste ruloul in stratul obtinut, imbracandu-l  frumos :D.

Eu am ales migdale caramelizate, tocate.

Da la rece si feliaza dupa doua ore.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email