Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂
Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un blat pufos la suprafata cu fundul rumen sau cu marginile intarite?
La cuptorul electric iese grozav totul!

Ingrediente blat
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura cacao
1/3 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
100 g mascarpone
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida indulcita
100 g unt

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand de jos in sus cu o paleta.

Tapeteaza tava aragazului cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 160 grade, programul cu ventilatie, pe treapta a doua. Lasa pana trece testul cu scobitoarea. La mine nu a durat mai mult de 12-13 minute.

Scoate tava si acoper-o cu un servet pentru 2 minute, apoi ruleaza blatul cu tot cu hartia pentru copt.

Lasa la racit.

Pregateste crema.

Intr-un vas pune ciocolata impreuna cu frisca si amesteca continuu, pana la omogenizare. Raceste complet, adauga untul si mascarpone si mixeaza pana ce crema e bine legata. Foloseste produse de calitate si nu mixa prea mult, sa nu se taie. In cazul in care se taie repar-o pe baie de abur.

Desfa blatul, iar pe masura ce desfaci, desprinde hartia de copt.

Intinde crema (opreste doua linguri), lasand gol 1-2 cm in capat (sa nu iasa cand rulezi)

Ruleaza rulada strangand usor.

Unge cu crema ramasa apoi intinde un strat de alune, confetti dulci, nuci macinate, etc si tavaleste ruloul in stratul obtinut, imbracandu-l  frumos :D.

Eu am ales migdale caramelizate, tocate.

Da la rece si feliaza dupa doua ore.

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]