zurli

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂
Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un blat pufos la suprafata cu fundul rumen sau cu marginile intarite?
La cuptorul electric iese grozav totul!

Ingrediente blat
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura cacao
1/3 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
100 g mascarpone
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida indulcita
100 g unt

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand de jos in sus cu o paleta.

Tapeteaza tava aragazului cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 160 grade, programul cu ventilatie, pe treapta a doua. Lasa pana trece testul cu scobitoarea. La mine nu a durat mai mult de 12-13 minute.

Scoate tava si acoper-o cu un servet pentru 2 minute, apoi ruleaza blatul cu tot cu hartia pentru copt.

Lasa la racit.

Pregateste crema.

Intr-un vas pune ciocolata impreuna cu frisca si amesteca continuu, pana la omogenizare. Raceste complet, adauga untul si mascarpone si mixeaza pana ce crema e bine legata. Foloseste produse de calitate si nu mixa prea mult, sa nu se taie. In cazul in care se taie repar-o pe baie de abur.

Desfa blatul, iar pe masura ce desfaci, desprinde hartia de copt.

Intinde crema (opreste doua linguri), lasand gol 1-2 cm in capat (sa nu iasa cand rulezi)

Ruleaza rulada strangand usor.

Unge cu crema ramasa apoi intinde un strat de alune, confetti dulci, nuci macinate, etc si tavaleste ruloul in stratul obtinut, imbracandu-l  frumos :D.

Eu am ales migdale caramelizate, tocate.

Da la rece si feliaza dupa doua ore.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email