Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! ­čÖé
Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un blat pufos la suprafata cu fundul rumen sau cu marginile intarite?
La cuptorul electric iese grozav totul!

Ingrediente blat
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura cacao
1/3 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
100 g mascarpone
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida indulcita
100 g unt

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand de jos in sus cu o paleta.

Tapeteaza tava aragazului cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 160 grade, programul cu ventilatie, pe treapta a doua. Lasa pana trece testul cu scobitoarea. La mine nu a durat mai mult de 12-13 minute.

Scoate tava si acoper-o cu un servet pentru 2 minute, apoi ruleaza blatul cu tot cu hartia pentru copt.

Lasa la racit.

Pregateste crema.

Intr-un vas pune ciocolata impreuna cu frisca si amesteca continuu, pana la omogenizare. Raceste complet, adauga untul si mascarpone si mixeaza pana ce crema e bine legata. Foloseste produse de calitate si nu mixa prea mult, sa nu se taie. In cazul in care se taie repar-o pe baie de abur.

Desfa blatul, iar pe masura ce desfaci, desprinde hartia de copt.

Intinde crema (opreste doua linguri), lasand gol 1-2 cm in capat (sa nu iasa cand rulezi)

Ruleaza rulada strangand usor.

Unge cu crema ramasa apoi intinde un strat de alune, confetti dulci, nuci macinate, etc si tavaleste ruloul in stratul obtinut, imbracandu-l  frumos :D.

Eu am ales migdale caramelizate, tocate.

Da la rece si feliaza dupa doua ore.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Public─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu g─âtire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu g─âtire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email