zurli

Krem a la Krem – Am crescut mare!

Krem a la Krem – Am crescut mare!

Am implinit 34 de ani.
Sunt mare, nu?
Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si rautate, sa invat lucruri noi, sa ma perfectionez si sa iubesc :).
Nu-mi iese mereu…da’ ce..voua va iese?As mai vrea inca multe de la viata.
Multumesc Domnului pentru tot ce am dar Il si rog sa-mi mai dea :))))).

ps. a nu se percepe gresit :)). io-s o vesela :))) (cu accent pe veselie, nu pe farfuriile de servit mancare :)))) da’ acu-s obosita, racita si-mi trece>:d<

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • Un plic Creme Olle de ciocolata –DR. Oetker (eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata”)
  • Crema
  • 350 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic de Crème Olle de vaniliei (idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva, nu-i crima :)) )
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata vrac
  • 40 gr frisca lichida ,
  • 50 gr unt si o lingura de coniac
Blat

Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata!
Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
Crema
Pui totul in vas si mixezi,intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
Aaa!
Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.
Bagi la frigider.
Scoti tava, portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, si glazurezi fiecare prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.
O ornezi sau nu.Eu am oprit putina crema si am decorat prajiturelele.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

48 Comentarii


  1. La multi ani, Gabitza, si nu mai fi tristutza 🙂


  2. La multi ani fericiti! Iti doresc multa sanatate si realizari frumoase, pe toate planurile!


  3. La multi ani, Gabitza ! Fii vesela si optimista, ca tinerica esti… Petrecere frumoasa si sa ai o aniversare ca in povesti !!!


  4. La multi ani cu muuuuulta sanatate! Super prajitura, super farfurii! Sa ai o viata frumoasa in continuare cu mai multe bune decat rele! Pupici multe azi!!!!


  5. La Multi Ani draga Gaby, multa sanatate, fericire si realizari pe toate planurile!
    …si azi nu ai voie sa fi tristutza 🙂
    Pupici


  6. Si-alta data, si-alta data o s-o facem si mai si mai lata…La multi ani frumoaso!


  7. La multi ani, sa fii sanatoasa si sa mai faci dulciuri (si poze) atit de frumoase!


  8. La multi ani fericiti!


  9. La multi ani Gaby !

    Alina.


  10. La multi ani fericiti! Esti o simpatica si frumoasa!


  11. La multi ani fericiti si implinirea tururor dorintelor! Pup!


  12. La multi ani fericiti si implinirea tururor dorintelor! Pup!


  13. Simpatica Gabytza draga!!! La multi ani inca o data!!! Pupicei fata draga!!!


  14. La multi ani fericiti!!:*:*


  15. Iti mai spun odata si aici: LA MULTI ANIII!!! Prajitura arata intr-un mare fel!!!
    Pup cu drag, fata frumoasa


  16. Gaby, la multi ani cu sanatate!!
    Prajiturica e dementiala, provocatoare de pofte 🙂


  17. Hei, la multi ani ! 😀


  18. Un la multi ani cu intarziere, super praji!!!


  19. Cu o mica intarziere 🙂 , iti urez si eu un sincer : La multi ani !!!! Multa sanatate si fericire alaturi de toti cei dragi tie !!!


  20. Eu am zis şi dincolo ce era de zis. Dar dacă tot am intrat tot îţi urez zile bune, binecuvântate cu sănătate şi bucurie alături de cei dragi ai tăi>:D<


  21. Deşi am întârziat (sincer,îmi pare rău) ţin să îţi urez

    LA MULŢI ANI FRUMOŞI ŞI SĂNĂTOŞI !!

    Aş adăuga şi „împlinirea tuturor dorinţelor dar mă tem că nu aş mai avea ce să-ţi urez la anul aşa că îţi doresc ca tot ce îţi propui până la anul să-ţi reuşească pe deplin , apoi , vom mai vedea 🙂

    Special pentru tine am adus ceva aici şi aici


  22. Delicioasa si cremoasa prajiturica 🙂


  23. Fecioriiiiica, multi ani si tie cu aceeasi mica mare intarziere! 😀 >:D< :* te pup si te imbratisez cu drag

  24. Pingback: Krem a la Krem cu nuci si capsune

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email