Aragaz de Bucuresti

 078

Multe m-au lasat, mai mult sau mai putin, cu gura cascata de-a lungul timpului. Adica, da, e fain, da’ de ce? Si ca sa nu intind prea mult momentul de tensiune, pentru a nu vedea cum neuronii se lungesc  de prea multa curiozitate, o sa spun despre ce e vorba: sesiunea de gatit Electrolux. Intr-un cadru mirific, in Incinta Clubului Cortina ,intr-o companie extrem de placuta, intr-un mediu familiar, cu sotzul din “dotare”, alaturi de cele mai bune prietene, Mihaela (prietena si colega de pe Bucataras.ro) si Angelica Nistor de la Ardei Iute, in 21 nov, ne-am apucat de gatit.
Si nu oricum, ci sub ochiul vigilent a lui Catalin Voicu. Aici e aici!  Fac o maaare paranteza tinand sa specific ce “aparat” avea baiatu’ asta…. las condeiul jos, stau pe coate si incerc sa ma imaginez manevrandu-l pe langa fripturile mele pana ar aparea instant si garnitura :)). Nu ca n-ar fi fost frumusel si priceput el, da’ n-am voie sa scriu asta pentru ca: 1, e articol culinar si 2, e Cezar langa mine si-mi da peste degete. J) Asa ca sterg repede cu radiera (PS: v-am pacalit, nu sterg nimic, l-am trimis sa duca gunoiul. :))
Revenind, in prezenta plina de firesc si jovialitate a fetelor de la Good Food, asistenta distinsa, plina de viata (si pofta de bucate, hihihi :)), a doamnei Carmen Georgescu (tot respectul pentru ceea ce sunteti), compania extrem de amabila si dulce a fetelor de la Golin Harris, plus cineva frumos si drag, Loredana de la Bucatarese Vesele… invitata Angelicai, am incercat sa dam fiecare ce avem mai bun, cu emotiile de rigoare.
087
Cand am pasit in sala de gatit m-am visat intr-o sala de bal. In pasi de vals butonam comenzile plitei cu inductie, la fel imi preparam cafeaua la primii zori ai diminetii, pentru ca, mai apoi sa poftesc la placintele rumene din cuptorul super destept pus la dispozitie… Bing! M-am trezit realizand ca nu e casa mea si nici sculele mele :((( ci sunt acolo pentru a va demostra eficacitatea, eleganta si profesionalismul lor.
008
Cu buna dispozitie si incredere m-am apucat sa prepar caramelul. Da, da, reteta aceea foaaaarte grea, extraordinar de sofisticata, in care caramelizezi zahar si pui frisca. Greu dom’ne..ca s-a branzit! :))) De emotie, maybe. A caramelului, nu a mea, hihi! Sfaturile primite instant: fa asa, pune asa, fa altul, nu m-au doborat. Io, mandra si incapatzanata am cerut doar… rabdare! :)) Asa ca… dupa testul picaturii, am transferat vasul intr-unul cu apa rece si amestecand cu incantatii si descantece (in gand), tacticos, c-o lingura de lemn, bingo! S-a reparat caramelul.
 Da, stiu, nu ma suduiti ca dau din casa:))), ca dau numa’ despre mine:))), dar o fac pentru ca orice gospodinuta speriata de acest mic „esec” sa stea linitita si sa fure pontul.
Mi-am vazut apoi linistita de treaba preparand blatul, asambland cupola de inghetata intercalata intre straturi cu caramel buclucas in timp ce-n dreapta mea, cuminte si discreta, Miha a preparat o lasagna delicioasa, iar Angelica, plina de incredere si pricepere a ocupat coltul opus al bucatariei.
014
Ma asteptam la o usoara tensiune, dat fiind faptul ca era atata lume necunoscuta, ca nu suport pe NIMENI in bucatarie cand gatesc :))), insa organizarea perfecta, naturaletea si veselia celor prezenti m-au facut sa ma simt ca acasa. Desi mi s-a parut ca au trecut multe ceasuri, aproape in acelasi timp, sau mai bine zis, la timpul potrivit am terminat toate. Primul fel, al Angelicai, a fost de exceptie.
041
076
Delicioasele si aspectuoasele mini terine de pui au fost acompaniate perfect de un piure aromat cu dovleac si cartof, sosul de capere… si rosioarele cu usturoi. A urmat fiebinte, rumena si aburinda, lasagna Mihaelei,
022089
 ca-n final sa apara si bomba calorica, Baked Alaska.
109
Recunosc, n-a fost la fel de delicios ca cel preparat acasa, din lipsa timpului care ne-a impins sa apelam la inghetata cumparata, inegalabila cu inghetata de vanilie, cremoasa, din reteta originala. N-a contat, insa, a compensat seara minunata, atmosfera, zambetele de pe fata celor prezenti, spontaneitatea, dezinvoltura si ustensilele profesionale cu care am gatit.
PS: ma duc sa caut inghetata de vanilie. Din cea adevarata! :))))                            foto.CatalinVoicu
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

21 Comentarii


  1. Frumos, foarte frumos.

    Ma bucur ca am putut lua parte la asta, ma bucur ca am cunoscut fete minunate. Mai ales pe tine, desigur. :))))


  2. Bravo ma fete frumoase si indemanatice si pricepute …o experienta frumoasa si o intalnire cu persoane de calitate ,felicitari!!!pup Gabitza draga!!


  3. Super ! Felicitarile mele, gabitzule! SI miha ….idem si pt tine,
    Pup cu mare drag!


  4. O intalnire frumoasa…


  5. Asa rau imi pare ca fetele m-au lasat acasa de data asta…:( Mi-ar fi placut tare mult sa va cunosc si eu. Dar…timpul nu-i pierdut. Felicitari pentru tot ce faceti!


  6. felicitari fetelor pentru organizare, tie Gaby pentru ca ai impartait cu noi experienta si la cat mai multe si placute


  7. Minunata intalnire!!!Felicitari!Pupici!


  8. ce ma bucur! intalnirile astea sunt tare dragute. Cel mai rau imi pare ca n-am fost acolo sa cunosc si eu personal atatea doamne talentate 🙂


  9. Felicitari dragelor!!!!!!!
    Gaby, ai descris minunat ceea ce s-a intamplat acolo si sunt convinsa ca a fost o experienta minunata!!!
    Va imbratisez cu drag pe toate!!!!!!


  10. Felicitari pentru tot Gabytzule drag!
    Esti minunata fata draga mie!
    Medi


  11. Frumoasa intalnire, sa va fie de bine!


  12. Felicitari Gabitza!Frumoasa intalnire!


  13. Foarte frumos, chiar te-am recunoscut intr-o poza pe facebook!


  14. Ma bucur ca ai reusit sa mergi la capitala! Bravo pentru bomba calorica, eu ma tot minunez de tortul asta! …


  15. DRACEEEEEEEEEEEEEEEEEEE , esti cea mai frumoasaaaaaaaaaaaaaa … te-am recunoscut din prima , BINGO !
    Felicitari ptr intalnire si ptr bucatareala .
    Onestiul imbratiseaza moldovencele .


  16. Reusite retete ca si bucataresele dealtfel!!!
    Sunte-ti superbe si eu tot visez la ziua aia cand vom sta la o terasa pe malul mariii!!
    Pupici!!!


  17. Gabyta draga ma bucur ca te-am cunoscut si v-am cunoscut dar mai ales ca am putut avea alturi de voi o zi atat de frumoasa !!!
    Felicitari tuturor!! ati fost la inaltime!!
    Pupici tuturor:*:*


  18. Superba seara Gabyta ! felicitari !


  19. Pfft! Tu și Miha fuserăți în București și pe la mine n-ați trecut. Tsk, tsk, tsk! Frumos articol! Bravo!


  20. Ce fain de voi ca v-ati intalnit si ati bucatarit impreuna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]