zurli

Arctic roll

Arctic roll

444x519_arctic-roll-113758

Pentru inghetata (cantitatile sunt in functie de cata inghetata doriti, eu am facut doua buc. una imbracata in pandispan una in foaie de napolitana)

500 gr frisca lichida indulcita
300 gr smantana cu 25% grasime +2,3 linguri zahar
5 galbenusuri
2 banane mari
o cana zahar
o esenta vanilie.

Pentru foaia de pandispan
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri si 1/2 faina
1/2 lingurita pf. copt
putina sare

2 foi napolitana
jumatate borcan gem (eu am pus de capsuni; puteti alege visine sau caise)

617x641_arctic-roll-113757 502x502_arctic-roll-113756 562x567_arctic-roll-113755

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu cana de zahar. Lasam la racit.
Tinem la foc mic amestecand in continuu cu un tel para, pana ce se topeste zaharul.
Mixam frisca impreuna cu smantana si zaharul pana devine pufoasa si legata.
Bananele le pasam bine.
In amestecul de galbenusuri punem vanilia si bananele si omogenizam apoi incorporam frisca, usor.

Forma e lasata la posibilitatile şi imaginatia fiecaruia. Eu am ales sa sectionez doua pet-uri, unul de 1 litru, celalalt de jumatate, apoi am turnat amestecul (se poate folosi si o caserola), iar in final am introdus totul la rece..In cea mica am pus pe mijloc batoane Mars. Asta dupa ce deja se intarise putin.

Am bagat la congelator peste noapte.

Pentru foaia de pandispan am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut cu un tel albusurile adaugand treptat zaharul si batand pana la topirea cristalelor.
Am incorporat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
Am turnat amestecul intr-o tava de 18/20 cm in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt.
Am copt in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15-20 minute.

Am scos pe un prosop umed si am rulat cu tot cu hartie. Am lasat la racit.

Am scos inghetata din congelator si am taiat cu o forfecuta o margine de la pet si am desprins de pe inghetata.

Am pus gemul intr-un ibric, la foc mic, adaugand putina apa sa-l diluez.
Cu o pensula de silicon am uns pandispanul cu o parte din gem.
Nu mi-a ajuns (pe lungime) sa imbrac rola mare asa ca am pus-o pe cea mica si am unit capetele(am taiat putin ca era prea mult).

Am pus foile de napolitana lipite una de cealalta, am uns cu gem cald, am lasat 1 minut si am pus rola mare. Am rulat imbracand-o complet.

M-am jucat cu putina ciocolata deasupra.

Sursa de inspiratie, foodgawker.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

54 Comentarii


  1. super !!!arata foarte ,foarte bine.pupicei


  2. Woauu! Cum arata? Imi ploua in gura! Fara cuvinte! Puup!


  3. Vai Doamne ce-i cu minunatia asta? Unde zicei ca stai? 😀


  4. foarte interesant ..pup


  5. ‘Neaţaaa, Găbiţu! 🙂
    Unde umbli, pârdalnico?! :))
    Gaşca lui Piţigoi🙂 te aşteaptă să gătim împreună!
    Dar mai ales cu o…surpriză :))

    Despre îngheţata ta de azi nu se poate spune decât că este o…operă de artă! FELICITĂRI! 🙂

    Pup şi îmbrăţişare maaareee, „specialitatea casei”! 🙂

    O zi…dulceee! 🙂


  6. Am uitat!:)) Surpriza te aşteaptă aici, la…Andruşca! 🙂

    http://trendulcodurilor2.blogspot.com/2011/07/mercoledi-senza-parole.html

    🙂


  7. Salutare, tuturor!

    Sarah, multumesc frumos. Pupici si de la eu :))


  8. Adela, sarumana, pup si eu.


  9. Ralu, acasa :)))))
    Pup mare!


  10. Gospidino, iti multumesc.


  11. Alessia, hai ca nu-i nici pe departe ce visam io :)))
    Foaia de pandispan e frageda, se inmoaie si de la gem si de la inghetata; io voiam PERFECTA!!! :)))
    Unde am citit eu reteta scria : 1kg inghetata de vanilie (cumparata) si o foaie de pandispan (cumparata ) :))))
    Asa ca pentru cine nu are mustari de constiinta..spor la treaba :)))

    Ia sa vad io ce face Aadrushca :))

    ps. cum scrieti voi cu „bold” ca io nu stiu.


  12. pfuu, asa tastez de parca-mi fura cineva tastele :)))

    edit:
    „gospodino”
    „Andrushca”
    „mustrari”
    ?


  13. Super tare! 😉


  14. :)))

    Habar n-am cum să scriu ca să se şi vadă! :)))

    Cred că tot Andruşca te poate ajuta! :)))


  15. pai scrie „semnele” alea cu space intre ele ca sa nu se formeze bold , ca le unesc io :))))


  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.


  17. daaaaaaaaaaaa
    ieseeeeeeee:))))))
    test


  18. Mă duc să mă autoflagelez! :)))

    AŞA am scris…cu test…dar…nici că vrea! :)))

    Lasă că te ajută Andruşca! Pe mine m-au lăsat deja nervii capului! :)))


  19. LOOOOL, daca ai sti cum am aflat =)))))))
    Am sus deschisa alta fereastra cu pagina lui Adrusca si acolo-mi arata „Mercoledi … apoi la senza parole e incadrat in semnele necesare :)))
    Si am testat:))))


  20. Huuuuuuuuuuhhhh! Tot tu…fată deşteaptă! :))

    La fel pentri italic…cu „i” în loc de „b” :))


  21. Superb mai lasat cu gura cascata, felicitari.


  22. Ingenios… genial… prezentarea super…
    Multe pupicuri!


  23. Ingenios… genial… prezentarea super…
    Multe pupicuri!


  24. Ingenios… genial… prezentarea super…
    Multe pupicuri!


  25. Ingenios… genial… prezentarea super…
    Multe pupicuri!


  26. Ingenios… genial… prezentarea super…
    Multe pupicuri!


  27. Ingenios… genial… prezentarea super…
    Multe pupicuri!


  28. Revenind la reţeta zilei! :))

    Eu am avut ocazia să văd la cineva o foaie de pandişpan cumpărată. Aluatul este foarte compact, aproape dur. Dacă amica mea nu-mi spunea că acela este…pandişpan, puteam să jur că este…orice altceva, numai pandişpan nu :)) Chiar am verificat foarte atentă şi eticheta…şi chiar aşa scria: „pandişpan”! :))

    Aşadar, de aceea foaia cumpărată nu se înmoaie precum cea făcută în casă!
    Cu siguranţă însă că gustul îngheţatei tale este muuult mai bun!

    Amica mea făcuse cu foi de pandişpan cumpărate o prăjitură cu fructe: o foaie, frişcă, fructe, altă foaie şi tot aşa.
    Dar acel aluat…dubios:)) se transformase prin înmuiere în ceva…bleah!…o chestie făinoasă care îţi încleia gura…câh! :)))


  29. o reteta absolut extraordinara,felicitari!


  30. Una auténtica delicia.


  31. super tare…dar multa munca si si mai multa rabdare…ceea ce mie imi cam lipseste in ultimul timp….deci poate fac numa pe aia cu batoanele mars si foaia de napoiltana, ca e de gata de cumparat :))


  32. Miha,Viki, Sara , vamultumesc mult !!!


  33. Ce-mi plac pozele tale,reteta migaloasa dar cred ca merita,pupici multi!


  34. Alessia, inainte de Craciun am cumparat si eu un pachet de foi.
    Am fct o prajitura pe care am umplut-o cu crema de frisca .
    Nu ai vrea sa-mi stii parerea :)))).
    Un gust atat de fals…pfuuu, nici pe departe gustul unei prajituri de casa.
    De nervi, nici poza nu i-am facut ca nu postez niciodata ceva ce mie nu imi place.
    Cand am avut discutia despre folie, am vrut sa scriu de asta dar ma gandeam ca poate vor fi fete ce se vor „simti” desi replica mea nu se adreseaza nimanui insa vad des utilizate pe la prajituri :(.
    Nah..fiecare cu gustul lui, eu nu voi mai cumpara NICIODATA desi urasc sa fac foi de pandispan :))), dar mai bine rar, dar facute de mine:D.


  35. Craita, Maria, , multumesc tare mult!


  36. Flory e mai simplu cu foaia de napolitana, cea de pandispan e frageda, pufoasa, ii mai pui si gem si inghetata, deja se fragezeste si mai rau. As fi pozat rola intreaga dar deja se lipise de farfurie:))))), nu ca asta i-ar fi schimbat ceva dar totusi 😀 :)))
    Poate cu o alta foaie..mai compacta..
    Multumesc frumos.


  37. Arata superb!!!..si inghetata nu o refuz niciodata. Pupici!!!

  38. Anonymous says:

    Uritä räu si färä Finese:-)))))
    Si la gust incä nu bunä de loc , sint convins:-))))


  39. Waw , arata fenomenal.


  40. Îmi place ideea.Notat-o si pe asta!


  41. Licutza, ms mult. Pup.


  42. Anonimule, huuuooooo :)))))
    >:D<


  43. Dorina, sarumana!>:d<


  44. Minunata prezentare, imi place mult cea in foaie de napolitana. Cred ca a fost si foarte bun 🙂


  45. Am prestat si eu reteta ta,dar cu alt tip de inghetata,si doar cea in foaie de napolitana.A iesit super.Multumesc pentru idee,este grozava
    Mi-a creat si mie cineva un blog,eu nu prea stiu,dar sper sa invat.Daca vrei sa mi te alaturi iti multumesc mult.
    Am postat cateva retete,dar fara poze.Cand imi parvine aparatul am sa incerc sa le postez.


  46. arata senzational! atat de fain si elegant! >:d<

  47. Stoicescu Clementina says:

    Nota 10 cu felicitari….

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email