Ardei copti cu smantana si usturoi

O reteta de mancare simpla, rapida, care fara a fi sofisticata, poate constitui o cina delicioasa, o garnitura la felul principal sau…pur si simplu o idee pentru atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti.

La fel de buna vara, cu ardeii proaspat copti, cat si iarna, cu ardei de la congelator sau de la borcan.

Gata in doar 20 de minute!

ardei-copti-cu-smantana

Ingrediente Ardei copti cu smantana si usturoi

  • 10 ardei copti (de preferat ardei kapia), cu tot cu zeama lasata de la scurs
  • ceapa (verde sau uscata)
  • 300 ml smantana
  • 30 ml ulei de masline
  • o lingurita amidon
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde, tocat
  • sare

ardei-copti-cu-smantana-2[preparare title=”Mod de preparare Ardei copti cu smantana si usturoi”]

  1. Pregateste ardeii.
  2. Trebuie sa fie copti, curatati, cu  cotoarele si semintele eliminate, apoi rupti in fasii groase.
  3. Intr-o cratita cu fund dublu incinge uleiul de masline.
  4. Pune ceapa si caleste-o usor (pana se inmoaie). Toarna zeama de la ardei (daca-i prea putina mai adauga 20-30 ml apa) si lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
  5. Adauga smantana amestecata cu amidonul si sare dupa gust.
  6. Omogenizeaza si adauga fasiile de ardei, usturoiul tocat marunt si mai lasa amestecul sa dea doua clocote.
  7. Presara patrunjelul verde, tocat, potriveste gustul de sare si omogenizeaza.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. N-am încercat până acum cu smântână, dar cum sunt deschis la orice inovaţie culinară, nu că asta ar fi chiar o inovaţie, aş încerca chiar azi aşa ceva, mai ales că am la dispoziţie toate ingredientele, inclusiv ardeii. E foarte adevărat că la faza îmi mai trebuie un pic de timp liber şi mai ales de poftă de bucătărit, căci doar ştii că eu sunt priceput mai mult la sfaturi decât la gătit. :)))) 😛
    Până una alta, căci abia am mâncat nişte slană cu ceapă, după ce de dimineaţă am mâncat o ciorbă fierbinte de perişoare, plec la treabă afară, poate că vor veni alţi useri, mai pricepuţi în cele ale gătitului, să comenteze profesional pe pagina ta.
    Bine că n-am comentat mult, că plictiseam lumea la citit. :))))
    p.s Îmi place ce-ai pregătit, că de fapt de asta intrasem, nu, adică nu doar să critic.


    • Hahahaha!
      M-ai facut sa rad zgomotos!
      Noroc ca-s singura acasa, ca ciudatica rau as parea celorlalti sa rad la monitor :))))))))))))))
      Fa-i, padre, sigur o sa va placa!
      Noi am papat cu mamaliguta si ou ochi, langa.
      Stii ca noi suntem mai de la tara….:))))))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email