Ardei copti cu smantana si usturoi

O reteta de mancare simpla, rapida, care fara a fi sofisticata, poate constitui o cina delicioasa, o garnitura la felul principal sau…pur si simplu o idee pentru atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti.

La fel de buna vara, cu ardeii proaspat copti, cat si iarna, cu ardei de la congelator sau de la borcan.

Gata in doar 20 de minute!

ardei-copti-cu-smantana

Ingrediente Ardei copti cu smantana si usturoi

  • 10 ardei copti (de preferat ardei kapia), cu tot cu zeama lasata de la scurs
  • ceapa (verde sau uscata)
  • 300 ml smantana
  • 30 ml ulei de masline
  • o lingurita amidon
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde, tocat
  • sare

ardei-copti-cu-smantana-2[preparare title=”Mod de preparare Ardei copti cu smantana si usturoi”]

Conde
  1. Pregateste ardeii.
  2. Trebuie sa fie copti, curatati, cu  cotoarele si semintele eliminate, apoi rupti in fasii groase.
  3. Intr-o cratita cu fund dublu incinge uleiul de masline.
  4. Pune ceapa si caleste-o usor (pana se inmoaie). Toarna zeama de la ardei (daca-i prea putina mai adauga 20-30 ml apa) si lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
  5. Adauga smantana amestecata cu amidonul si sare dupa gust.
  6. Omogenizeaza si adauga fasiile de ardei, usturoiul tocat marunt si mai lasa amestecul sa dea doua clocote.
  7. Presara patrunjelul verde, tocat, potriveste gustul de sare si omogenizeaza.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. N-am încercat până acum cu smântână, dar cum sunt deschis la orice inovaţie culinară, nu că asta ar fi chiar o inovaţie, aş încerca chiar azi aşa ceva, mai ales că am la dispoziţie toate ingredientele, inclusiv ardeii. E foarte adevărat că la faza îmi mai trebuie un pic de timp liber şi mai ales de poftă de bucătărit, căci doar ştii că eu sunt priceput mai mult la sfaturi decât la gătit. :)))) 😛
    Până una alta, căci abia am mâncat nişte slană cu ceapă, după ce de dimineaţă am mâncat o ciorbă fierbinte de perişoare, plec la treabă afară, poate că vor veni alţi useri, mai pricepuţi în cele ale gătitului, să comenteze profesional pe pagina ta.
    Bine că n-am comentat mult, că plictiseam lumea la citit. :))))
    p.s Îmi place ce-ai pregătit, că de fapt de asta intrasem, nu, adică nu doar să critic.


    • Hahahaha!
      M-ai facut sa rad zgomotos!
      Noroc ca-s singura acasa, ca ciudatica rau as parea celorlalti sa rad la monitor :))))))))))))))
      Fa-i, padre, sigur o sa va placa!
      Noi am papat cu mamaliguta si ou ochi, langa.
      Stii ca noi suntem mai de la tara….:))))))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]