zurli

Ardei copti cu smantana si usturoi

O reteta de mancare simpla, rapida, care fara a fi sofisticata, poate constitui o cina delicioasa, o garnitura la felul principal sau…pur si simplu o idee pentru atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti.

La fel de buna vara, cu ardeii proaspat copti, cat si iarna, cu ardei de la congelator sau de la borcan.

Gata in doar 20 de minute!

ardei-copti-cu-smantana

Ingrediente Ardei copti cu smantana si usturoi

  • 10 ardei copti (de preferat ardei kapia), cu tot cu zeama lasata de la scurs
  • ceapa (verde sau uscata)
  • 300 ml smantana
  • 30 ml ulei de masline
  • o lingurita amidon
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde, tocat
  • sare

ardei-copti-cu-smantana-2[preparare title=”Mod de preparare Ardei copti cu smantana si usturoi”]

  1. Pregateste ardeii.
  2. Trebuie sa fie copti, curatati, cu  cotoarele si semintele eliminate, apoi rupti in fasii groase.
  3. Intr-o cratita cu fund dublu incinge uleiul de masline.
  4. Pune ceapa si caleste-o usor (pana se inmoaie). Toarna zeama de la ardei (daca-i prea putina mai adauga 20-30 ml apa) si lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
  5. Adauga smantana amestecata cu amidonul si sare dupa gust.
  6. Omogenizeaza si adauga fasiile de ardei, usturoiul tocat marunt si mai lasa amestecul sa dea doua clocote.
  7. Presara patrunjelul verde, tocat, potriveste gustul de sare si omogenizeaza.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. N-am încercat până acum cu smântână, dar cum sunt deschis la orice inovaţie culinară, nu că asta ar fi chiar o inovaţie, aş încerca chiar azi aşa ceva, mai ales că am la dispoziţie toate ingredientele, inclusiv ardeii. E foarte adevărat că la faza îmi mai trebuie un pic de timp liber şi mai ales de poftă de bucătărit, căci doar ştii că eu sunt priceput mai mult la sfaturi decât la gătit. :)))) 😛
    Până una alta, căci abia am mâncat nişte slană cu ceapă, după ce de dimineaţă am mâncat o ciorbă fierbinte de perişoare, plec la treabă afară, poate că vor veni alţi useri, mai pricepuţi în cele ale gătitului, să comenteze profesional pe pagina ta.
    Bine că n-am comentat mult, că plictiseam lumea la citit. :))))
    p.s Îmi place ce-ai pregătit, că de fapt de asta intrasem, nu, adică nu doar să critic.


    • Hahahaha!
      M-ai facut sa rad zgomotos!
      Noroc ca-s singura acasa, ca ciudatica rau as parea celorlalti sa rad la monitor :))))))))))))))
      Fa-i, padre, sigur o sa va placa!
      Noi am papat cu mamaliguta si ou ochi, langa.
      Stii ca noi suntem mai de la tara….:))))))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email