Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Carui copil nu-i plac aripioarele de pui?

Ai mei le adora!

Si daca ma au are si-o crusta facuta din cerealele pe care ei le papa cu lapte sau simple, cu lingurita, e garantat faptul ca farfuriile ….raman goale!

Nu pot afirma ca-i una dintre mancarurile sanatoase, pentru ca nu-i :P, dar macar o data la cateva luni, avem voie.

 

aripioare in crusta

Ingrediente Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare

Mod de preparare Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  1. Spalati aripioarele de pui si le curatati.
  2. Taiati-le in doua pe fiecare.
  3. Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.
  4. Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.
  5. Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.
  6. Dati cutia la frigider pentru 2 ore.
  7. Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!
  8. Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.
  9. Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.
  10. Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  11. Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

DSC05652DSC05655

Nota.

Fulgii de porumb nu i-am macinat in totalitate, am lasat si bucati mai mari asa incat atunci cand tavalim aripioarele sa se lipeasca bine partea macinata mai marunt dar sa ramana si bucatele mai mari printre ele.

Daca vreti sa fiti siguri ca aripioarele se patrund bine, pana la os, puteti sa le dati intai un clocot (4-5 minute), apoi sa urmati pasii retetei.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email