Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Carui copil nu-i plac aripioarele de pui?

Ai mei le adora!

Si daca ma au are si-o crusta facuta din cerealele pe care ei le papa cu lapte sau simple, cu lingurita, e garantat faptul ca farfuriile ….raman goale!

Nu pot afirma ca-i una dintre mancarurile sanatoase, pentru ca nu-i :P, dar macar o data la cateva luni, avem voie.

 

aripioare in crusta

Ingrediente Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare

Mod de preparare Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Conde
  1. Spalati aripioarele de pui si le curatati.
  2. Taiati-le in doua pe fiecare.
  3. Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.
  4. Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.
  5. Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.
  6. Dati cutia la frigider pentru 2 ore.
  7. Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!
  8. Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.
  9. Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.
  10. Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  11. Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

DSC05652DSC05655

Nota.

Fulgii de porumb nu i-am macinat in totalitate, am lasat si bucati mai mari asa incat atunci cand tavalim aripioarele sa se lipeasca bine partea macinata mai marunt dar sa ramana si bucatele mai mari printre ele.

Daca vreti sa fiti siguri ca aripioarele se patrund bine, pana la os, puteti sa le dati intai un clocot (4-5 minute), apoi sa urmati pasii retetei.

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]