Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Carui copil nu-i plac aripioarele de pui?

Ai mei le adora!

Si daca ma au are si-o crusta facuta din cerealele pe care ei le papa cu lapte sau simple, cu lingurita, e garantat faptul ca farfuriile ….raman goale!

Nu pot afirma ca-i una dintre mancarurile sanatoase, pentru ca nu-i :P, dar macar o data la cateva luni, avem voie.

 

aripioare in crusta

Ingrediente Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare

Mod de preparare Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  1. Spalati aripioarele de pui si le curatati.
  2. Taiati-le in doua pe fiecare.
  3. Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.
  4. Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.
  5. Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.
  6. Dati cutia la frigider pentru 2 ore.
  7. Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!
  8. Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.
  9. Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.
  10. Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  11. Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

DSC05652DSC05655

Nota.

Fulgii de porumb nu i-am macinat in totalitate, am lasat si bucati mai mari asa incat atunci cand tavalim aripioarele sa se lipeasca bine partea macinata mai marunt dar sa ramana si bucatele mai mari printre ele.

Daca vreti sa fiti siguri ca aripioarele se patrund bine, pana la os, puteti sa le dati intai un clocot (4-5 minute), apoi sa urmati pasii retetei.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]