Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu?

-Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:))))

Delicioase!!!

Am gasit reteta dand pe google o cautare „aripioare la cuptor” si am zarit imaginea de pe lauralaurentiu.ro.

Am inghitit in sec si-am zis – astea sa fie!

Reteta este permisibila, atat in ce priveste alegerea condimentelor, cum zice si autoarea, cat si a timpului de coacere. Depinde de cuptor, de cat de mari/groase sunt aripioarele si de cat de crocante le vreti.

Desi pare complicata reteta, nu este deloc! Asta o sa vedeti cand le veti pregati 🙂

 

Aripioare-la-cuptor

Ingrediente Aripioare la cuptor

aici am respectat ideea de baza, insa nu intocmai condimentele; la fel puteti face si voi, adaptand la ce folositi in mod obisnuit si stiti sigur ca va place sau la ce aveti prin casa

  • o caserola aripioare de pui – aprox 1 kg
  • 3 linguri ulei – eu am pus de susan, de la Sano Vita, puteti pune de foarea soarelui, fara nicio problema
  • o lingurita boia de ardei iute/dulce – cum stiti ca va place
  • 1/4 lingurita nucsoara (eu am ras-o proaspat)
  • putin piper
  • o lingura sirop agave – eu aveam in casa, daca nu aveti, puneti miere
  • o lingurita mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • un catel de usturoi mai marisor
  • sare

puteti adauga si alte condimente, dupa gusturile voastre

aripioare-la-cuptor-5

Mod de preparare Aripioare la cuptor

Primul pas, taiati varfurile aripioarelor.
Taiati apoi aripioarele in doua. Tamponati-le cu servetele de bucatarie.

Puneti aripioarele intr-un bol, adaugati o lingura de ulei, condimentele si putina sare.

Amestecati bine cu mainile. Lasati 30 minute la temperatura camerei.

Preincalziti cuptorul la 200 grade, program sus/jos, cu ventilatie.

Pregatiti o tava mare, pe care-o tapetati cu hartie pentru copt.

Asezati aripioarele.

Introduceti tava pe treapta din mijloc.

Timpul de coacere depinde, cum am scris si mai sus, de cat de mari si carnoase sunt aripioarele si de cat de crocante le doriti.

Eu le-am lasat 30-35 minute (puteti ajunge pana la 45 de minute) invartindu-le sa se rumeneasca pe ambele parti.

Intre timp am pregatit glazura.

Am pus intr-o craticioara 2 linguri de ulei de susan, 2 linguri de otet balsamic, o lingurita de mustar, o lingura sirop de agave, catelul de usturoi ras pe razatoarea mica si putina sare (tineti cont ca am sarat usor si aripioarele).

Am amestecat, am pus pe foc sa dea un clocot, apoi am lasat la racit.

Cand erau usor rumene si carnea patrunsa bine, am scos tava si am pensulat pe ambele parti aripioarele.

Le-am transferat pe un gratar de la cuptor.

Am introdus gratarul cu aripioarele pe treapta din mijloc, am pus dedesubt o alta tava in care am pus hartie pentru copt. La acest pas aripioarele vor lasa grasime si riscam sa arda in cuptor, de asta se pune tava.

Am lasat aripioarele aproximativ 1o minute, oprind ventilatia cuptorului (zbura hartia de copt :)) ), pana cand s-au rumenit frumos. In functie de cat de crocante le vreti, mariti timpul acestui pas.  Aveti insa grija sa nu le ardeti, urmariti  indeaproape, e de ajuns sa vedeti o data timpul necesar, sa stiti pentru altadata 🙂

Multumim Laurei pentru reteta!

Sper s-o incercati si voi 🙂

 

aripioare-la-cuptor-2

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email