Banuti de cartofi

Banuti de cartofi

Ati apucat sa pregatiti garnitura pentru pranz?
Daca da..pacat..
Azi avem niste banuti de cartofi – MINUNATI, usor de realizat, cu ingrediente accesebile, buni atat calzi cat si reci.

bl2

Merg atat ca si garnitura cat si serviti ca atare cu smantana si patrunjel, mujei de usturoi cu smantana sau salate.
As fi putut face un cartof pai sau cartofi nature dar..m-am saturat de acelasi gust mereu:P
Si daca minunatul cartofior permite atat de multe, de ce sa nu profitam?

7-8 cartofi marisori
3 galbenusuri
3-4 linguri amidon
2 catei usturoi
3-4 linguri smantana
sare
piper
patrunjel verde
unt
optional – smantana pentru servit

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja.
Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit.
Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.
Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D
Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon.

Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.

Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

24 Comentarii


  1. mmm ce bine arata si buni rau


  2. ce bine arata banutzii , si noua ne plac tare mult !!!


  3. Minunati banutii tai. O saptamana frumoasa!


  4. Minunati banutii tai. O saptamana frumoasa!


  5. Buni,buni acesti banuti.Te pup!


  6. De retinut, arata tare bine si bine spus adaugam putin cascaval sau ceva branzeturi, dar cred ca au fost deliciosi! Pupicei!


  7. imi ploua in gura de pofta!am salvat reteta:)


  8. Tareee buni!Pupici!


  9. ce fain sa-ti poti face singur bani :*
    arata minunat, sigur sunt deliciosi!
    o seara frumoasa draga mea!


  10. O garnitura excelenta,simpla si gustoasa!


  11. Minunat arata.
    O seara buna !


  12. Pai de asta e inflatie,ca arunci tu bani pe piata .
    Ia arunca si dupa mine cativa .:)


  13. excelenta garnitura!


  14. Beeeeeeeeeeeeei , ce-mi place ideeaa … bv Gabyt
    Te pupa Diana .


  15. O idee buna ptr garnitura! Voi incerca reteta! Pup


  16. Ei, da, imi place! E o idee faina si imi aduce aminte de ce imi facea mama cand eram mica, atunci cand ramanea ceva piure. Il amesteca cu ou, verdeata, putina faina, cascaval, ii prajea in ulei si ieseau niste minunatii! Iti multumesc ca mi-ai amintit!


  17. e o idee buna…o sa incerc si eu…Pupici!


  18. Hi there,

    I’d like to introduce to you a new website http://www.foodepix.com that we have
    just recently launched. Foodepix is a photo gallery of delicious and mouth
    watering food.

    We’ve seen your blog and we love your pictures and recipes. We would love
    to invite you to register with foodepix.com and upload your images.

    Hope to see you there. 🙂

    Thanks.


  19. Pe acestia ii voi încerca in mod sigur!


  20. am gasit aici numai retete care merita incercate,nu sunt complicate…dar garantat gustoase,multa sanatate…si la mai multe retete gustoase


  21. Tare faina ideea! Chiar le pregatesc pentru dupa amiaza! Muaah!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]