zurli

bastonase-cu-ciocolata-2

bastonase-cu-ciocolata-2

Bastonase cu ciocolata

bastonase-cu-ciocolata

bastonase-cu-ciocolata

Aceasta reteta ar trebui sa inceapa cu :
Dublati ingredientele!
:)))
Prea putini dom-le.
Daca vrei si la cafea, si cu lapte si la pici la scoala (el cica vrea si marti, miercuri, joi :))) )ce te faci cu cantitatile astea, hm?

bastonase-cu-ciocolata-1

bastonase-cu-ciocolata-1

Notati asa
150 gr unt
225 gr faina
120 gr zahar
30 gr cacao
50 gr migdale macinate
50 gr ciocolata amaruie
o lingurita praf copt
doua plicuri zahar vanilat
un galbenus de ou

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos.
Adaugam galbenusul si incorporam.

Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua.
Adaugam untul, ciocolata rasa si migdalele si framantam cu mana pana obtinem un amestec omogen, lipicios.
Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece pentru cel putin o ora.
(eu am lasat peste noapte).

Preincalzim cuptorul.

Cu mana umeda luam din compozitie cate putin si modelam bastonase de grosimea unui deget si lungimea de 7-8 cm.

Le asezam intr-o tava pe hartie pentru copt lasand loc intre ele.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 12- cel mult! 15 minute la foc mediu.
Le scoatem, le lasam sa se raceasca , le pudram cu cacao si le ornam (sau nu) cu ciocolata.

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

31 Comentarii


  1. arata formidabil de delicios! eu zic sa triplam ingredientele ca sa fim siguri, oricum trebuie testati in avans de vreo 3-4 ori de cooker-easa :))! te imbratisez cu drag! :*


  2. si eu sunt de acord cu Emily 😛
    foarte reusite, bravo!


  3. Dementiale imagini !! ma supun! dublez ingredientele!


  4. Sa aduc eu cafea?;))Faine ce sa mai …o saptamana frumoasa sa ai Gabyta!!!


  5. Si tu, Gabyyy??? La asa ceva nu pot ramane indiferenta :).
    O saptamana frumoasa!


  6. Sigur incerc si eu,arata tare bine!Pup!


  7. Minunat arata!!La asa ciocolatoase nu pot lipsi:)Pup si o seara minunata sa ai!


  8. Vai ce pofta mi-ai facut.


  9. Arata tare bine si tare bine merg langa o cafea. Pupik!


  10. Arata tare bine si tare bine merg langa o cafea. Pupik!


  11. Numai bune ptr o cafeluta, sau un ceai.


  12. Gaby, mi-au placut la Miha, imi dublu plac la tine 🙂 de retinut!


  13. Emily :)) ,multumesc frumos.
    Pup si zi frumoasa!


  14. Delicious Flavours, sarumana!
    Pup.


  15. Antonina, stiam io ca mi te supui [blush] :))
    Pup fata frumoasa.


  16. Mona, minunata fie si a ta. Imbratisez cu mare drag!


  17. Ancutza, pup si zile minunate-ti doresc.


  18. Flory, nu ne-au ajuns, tre’ sa repet reteta.
    Pup si eu.


  19. Licutza, o zi frumoasa!
    Multumesc.


  20. Haplea, se fac tare usor; incearca-i!


  21. Sara si Miki, va imbratisez cu drag!


  22. Simona, perfecti chiar:D :))
    Pup!


  23. Mihaela, buna dimineata!


  24. Am adus cafeaua si aici…poate poate dai un baston. :)))

    Buna dimineata! :*


  25. am auzit ca dai bastoane…hop si eu!


  26. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html


  27. foarte buneeeeeeeeee bastonasele astea…le-am facut si eu….


  28. Foarte buna reteta si delicioasa. Dublati linistiti ingredientele.


  29. Gabitzu, nu stiu cum de am ajuns aici, (nu ar fi trebuit acum)dar crede-ma ca tare suspin de pofta. :)) sunt bestiale, este obligatoriu sa fur reteta de la tine, obligatoriu 😛


  30. Gabitzu, nu stiu cum de am ajuns aici, (nu ar fi trebuit acum)dar crede-ma ca tare suspin de pofta. :)) sunt bestiale, este obligatoriu sa fur reteta de la tine, obligatoriu 😛

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email