zurli

bezele

bezele

Bezele

bezele

bezele

Pentru ca mi-au ramas albusurile de la inghetata , am facut primele mele bezele.
Se topesc in gura si puii sunt foarte incantati.
Chiar ma intreb..de ce n-am facut pana acum?:D

4 albusuri de ou
o cana de zahar pudra(220 gr )
2 lingurite amidon alimentar

Mai simplu de atat nu se poate.

Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa.

Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un minut. Marim viteza si mai mixam 1-2 minute, pana ce albusurile-s spuma .
Adaugam 1/3 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul.

E timpul sa punem bolul deasupra vasului cu apa.
Adaugam in doua reprize zaharul ramas si mixam pana ce albusurile formeaza tepi si nu curg cand invartim bolul cu gura-n jos. Adaugam amidonul si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.
O ungem cu unt.
Pornim cuptorul la 150 grade (sau la cat de mic putem).

Punem albusurile batute intr-un posh sau o punga taiata la un colt si spritam bezele pe hartia pentru copt.

Introducem tava la cuptor si lasam pentru 30min usa cuptorului inchisa apoi o intredeschidem si mai lasam 50 minute.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. vreau si eu! vreau si eu!:)):*


  2. Ce frumoase!!! Si cat de mult imi plac!!!


  3. Multumesc , Ruxy.
    O saptamana frumoasa!


  4. Cora, separa ouale si fa :))))

  5. Anonymous says:

    si nouä ne plac…..


  6. Imi plac foarte mul dar n-am avut rabdare sa fac.Ale tale au iesit minunate,pupici!


  7. Multumesc mult, Flory.
    Am fost multumita..asa..ca pt. primele :)) dar se poate si mai bine :D.
    Seara minunata sa ai!


  8. Prietene, si noua…
    😀


  9. Gaby, cat de dragute ti-au iesit! Imi plac bezelele, mai ales cu putine alune macinate inauntru 🙂


  10. Multumesc, Mihaela.

  11. Cristina Nechifor says:

    Mmmmmmm ce de bezele am mai mâncat la viața mea!! :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email