bezele

bezele

Bezele

bezele

bezele

Pentru ca mi-au ramas albusurile de la inghetata , am facut primele mele bezele.
Se topesc in gura si puii sunt foarte incantati.
Chiar ma intreb..de ce n-am facut pana acum?:D

4 albusuri de ou
o cana de zahar pudra(220 gr )
2 lingurite amidon alimentar

Mai simplu de atat nu se poate.

Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa.

Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un minut. Marim viteza si mai mixam 1-2 minute, pana ce albusurile-s spuma .
Adaugam 1/3 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul.

E timpul sa punem bolul deasupra vasului cu apa.
Adaugam in doua reprize zaharul ramas si mixam pana ce albusurile formeaza tepi si nu curg cand invartim bolul cu gura-n jos. Adaugam amidonul si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.
O ungem cu unt.
Pornim cuptorul la 150 grade (sau la cat de mic putem).

Punem albusurile batute intr-un posh sau o punga taiata la un colt si spritam bezele pe hartia pentru copt.

Introducem tava la cuptor si lasam pentru 30min usa cuptorului inchisa apoi o intredeschidem si mai lasam 50 minute.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. vreau si eu! vreau si eu!:)):*


  2. Ce frumoase!!! Si cat de mult imi plac!!!


  3. Multumesc , Ruxy.
    O saptamana frumoasa!


  4. Cora, separa ouale si fa :))))

  5. Anonymous says:

    si nouä ne plac…..


  6. Imi plac foarte mul dar n-am avut rabdare sa fac.Ale tale au iesit minunate,pupici!


  7. Multumesc mult, Flory.
    Am fost multumita..asa..ca pt. primele :)) dar se poate si mai bine :D.
    Seara minunata sa ai!


  8. Prietene, si noua…
    😀


  9. Gaby, cat de dragute ti-au iesit! Imi plac bezelele, mai ales cu putine alune macinate inauntru 🙂


  10. Multumesc, Mihaela.

  11. Cristina Nechifor says:

    Mmmmmmm ce de bezele am mai mâncat la viața mea!! :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]