Biscuiti cu ciocolata

Ce bine-i atunci cand esti tentat de-o reteta sa ai ocazia s-o si gusti :)) inainte de a o pregati 😉

Am mancat biscuiti d-astia la Sighisoara, pregatiti de Claudia, la intalnirea bucataras.ro 2015, si mi-au placut atat de mult incat am zis ca-i voi incerca cu siguranta si eu aceasta reteta de biscuiti de casa.

Si nu-mi pare rau! Sunt cei mai buni si fragezi biscuiti cu ciocolata din cati am facut si mancat 🙂

biscuiti-cu-ciocolata

biscuiti-cu-ciocolata

Ingrediente Biscuiti cu ciocolata

  • 300 g faina
  • 70  g amidon de porumb
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 60 g cacao
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • zahar brun
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri apa

biscuiti-cu-ciocolata-1[preparare title=”Mod de preparare reteta Biscuiti cu ciocolata”]

  1. Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt diluate.
  2. Amesteca separat faina cu amidonul, praful de copt si cacaua.
  3. Omogenizeaza apoi adauga totul peste crema de unt.
  4. Intai cu lingura apoi cu mana omogenizam si framantam un aluat moale si compact pe care-l adunam intr-o bila pe care-o acoperim cu folie si o dam la frigider pentru 30 de minute.
  5. Scoate aluatul de la rece si modeleaza in palme bilute de aproximativ 14-16 g pe care le pui in zahar brun.
  6. Apesi usor cu degetele peste ele sa le aplatizezi apoi pui biscuitii astfel formati in tava in care ai pus zaharul brun, cu partea de care s-a prins zaharul in sus.
  7. Apasam cu degetul in mijlocul fiacerui biscuite pentru a forma o gropita care va fi umpluta cu ciocolata. Eu am apasat c-o jucarioara mica in forma de steluta.
  8. Bagam tava la cuptor si coacem biscuitii la 175 grade, fix 15 minute.
  9. Ii scoatem si-i lasam sa se raceasca in tava. Mai apasam putin si dupa ce-i scoatem sa adancim gropita din mijloc.
  10. Punem ciocolata alba impreuna cu untul si apa intr-un bol pe care-l lasam pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele.
  11. Luam cu lingurita si umplem fiecare gropita din biscuite apoi lasam la rece.
  12. Biscuitii cu ciocolata se pot pastra in cutii dar….nu rezista :)), se mananca foarte repede.

Sursa de inspiratie

[/preparare]

Conde

 

biscuiti-1

biscuiti-2

biscuiti-3

biscuiti -4

biscuiti-5

b3

 

 

 

 

 

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]