Biscuiti cu ciocolata

Ce bine-i atunci cand esti tentat de-o reteta sa ai ocazia s-o si gusti :)) inainte de a o pregati 😉

Am mancat biscuiti d-astia la Sighisoara, pregatiti de Claudia, la intalnirea bucataras.ro 2015, si mi-au placut atat de mult incat am zis ca-i voi incerca cu siguranta si eu aceasta reteta de biscuiti de casa.

Si nu-mi pare rau! Sunt cei mai buni si fragezi biscuiti cu ciocolata din cati am facut si mancat 🙂

biscuiti-cu-ciocolata

biscuiti-cu-ciocolata

Ingrediente Biscuiti cu ciocolata

  • 300 g faina
  • 70  g amidon de porumb
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 60 g cacao
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • zahar brun
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri apa

biscuiti-cu-ciocolata-1[preparare title=”Mod de preparare reteta Biscuiti cu ciocolata”]

  1. Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt diluate.
  2. Amesteca separat faina cu amidonul, praful de copt si cacaua.
  3. Omogenizeaza apoi adauga totul peste crema de unt.
  4. Intai cu lingura apoi cu mana omogenizam si framantam un aluat moale si compact pe care-l adunam intr-o bila pe care-o acoperim cu folie si o dam la frigider pentru 30 de minute.
  5. Scoate aluatul de la rece si modeleaza in palme bilute de aproximativ 14-16 g pe care le pui in zahar brun.
  6. Apesi usor cu degetele peste ele sa le aplatizezi apoi pui biscuitii astfel formati in tava in care ai pus zaharul brun, cu partea de care s-a prins zaharul in sus.
  7. Apasam cu degetul in mijlocul fiacerui biscuite pentru a forma o gropita care va fi umpluta cu ciocolata. Eu am apasat c-o jucarioara mica in forma de steluta.
  8. Bagam tava la cuptor si coacem biscuitii la 175 grade, fix 15 minute.
  9. Ii scoatem si-i lasam sa se raceasca in tava. Mai apasam putin si dupa ce-i scoatem sa adancim gropita din mijloc.
  10. Punem ciocolata alba impreuna cu untul si apa intr-un bol pe care-l lasam pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele.
  11. Luam cu lingurita si umplem fiecare gropita din biscuite apoi lasam la rece.
  12. Biscuitii cu ciocolata se pot pastra in cutii dar….nu rezista :)), se mananca foarte repede.

Sursa de inspiratie

[/preparare]

Conde

 

biscuiti-1

biscuiti-2

biscuiti-3

biscuiti -4

biscuiti-5

b3

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]