zurli

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Monelu’ meu drag i-ar fi mancat pe toti. A mancat vreo 4, a mai cerut 4 si-apoi a zis:

– Restu’ mi-i dai maine dimineata cu lapte? :))
Dar noi suntem 4, ea uita :))
Asa ca am insotit si eu cafeaua de astazi cu cativa biscuitei fragezi care merg foarte bine la cafea, cu un ceai sau, asa cum vrea Mona :)), la micul dejun.
Fara a fi o reteta wow, sau ceva scump, sofisticat, biscuiteii astia indulcesc orice dimineata mohorata chiar si prin aspectul lor dragalas 😉 desi recunosc! nu am io rabdare la scofeturi d-astea sa le fac perfecte 😀

biscuiti.1JPG

Ingrediente Biscuiti duo cu aroma de vanilie

  • un ou
  • 120 gr unt
  • 250 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita extract vanilie
  • un vf. cutit sare
  • o lingura cacao
  • o lingura lapte

DSC05489

Mod de preparare Biscuiti duo cu aroma de vanilie

  1. Simplu de tot!
  2. Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea.
  3. Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din reteta eu nu am mai adaugat nimic, a iesit „numa’ bun”.
  4. Imparti aluatul in doua parti egale. In una din ele adaugi lingura de lapte si cacaua.Omogenizezi.
  5. Formezi doua bile, din ambele bucati de aluat) le invelesti in folie alimentara si le dai la rece pentru o ora.
  6. Scoti aluatul de la rece si intinzi din ambele bucati doua foi patrate sau dreptunghiulare, cu dimensiunile egale. Daca vrei biscuiti mai marisori intinzi tot aluatul, daca vrei mai mititei (cum am vrut eu) intinzi cate jumatate din fiecare cantitate.
  7. Suprapui foile obtinute perfect una peste cealalta apoi rulezi totul formand un sul.
  8. Il feliezi cu un cutit ascutit in bucati egale pe care le asezi pe o tava cu hartie pentru copt. Dai tava la rece pentru 5 minute timp in care preincalzesti cuptorul.
  9. Coci biscuitii la foc mic spre mediu (aprox 165 grade) pentru 12-14 minute.

bis3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Buna dimineata si o duminica frumoasa! :*


  2. Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!


  3. Sarbatori fericite,un An Nou cu bucurii si mari realizari!!
    LA MULTI ANI!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email