Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Monelu’ meu drag i-ar fi mancat pe toti. A mancat vreo 4, a mai cerut 4 si-apoi a zis:

– Restu’ mi-i dai maine dimineata cu lapte? :))
Dar noi suntem 4, ea uita :))
Asa ca am insotit si eu cafeaua de astazi cu cativa biscuitei fragezi care merg foarte bine la cafea, cu un ceai sau, asa cum vrea Mona :)), la micul dejun.
Fara a fi o reteta wow, sau ceva scump, sofisticat, biscuiteii astia indulcesc orice dimineata mohorata chiar si prin aspectul lor dragalas 😉 desi recunosc! nu am io rabdare la scofeturi d-astea sa le fac perfecte 😀

biscuiti.1JPG

Ingrediente Biscuiti duo cu aroma de vanilie

  • un ou
  • 120 gr unt
  • 250 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita extract vanilie
  • un vf. cutit sare
  • o lingura cacao
  • o lingura lapte

DSC05489

Mod de preparare Biscuiti duo cu aroma de vanilie

  1. Simplu de tot!
  2. Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea.
  3. Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din reteta eu nu am mai adaugat nimic, a iesit „numa’ bun”.
  4. Imparti aluatul in doua parti egale. In una din ele adaugi lingura de lapte si cacaua.Omogenizezi.
  5. Formezi doua bile, din ambele bucati de aluat) le invelesti in folie alimentara si le dai la rece pentru o ora.
  6. Scoti aluatul de la rece si intinzi din ambele bucati doua foi patrate sau dreptunghiulare, cu dimensiunile egale. Daca vrei biscuiti mai marisori intinzi tot aluatul, daca vrei mai mititei (cum am vrut eu) intinzi cate jumatate din fiecare cantitate.
  7. Suprapui foile obtinute perfect una peste cealalta apoi rulezi totul formand un sul.
  8. Il feliezi cu un cutit ascutit in bucati egale pe care le asezi pe o tava cu hartie pentru copt. Dai tava la rece pentru 5 minute timp in care preincalzesti cuptorul.
  9. Coci biscuitii la foc mic spre mediu (aprox 165 grade) pentru 12-14 minute.

bis3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Buna dimineata si o duminica frumoasa! :*


  2. Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!


  3. Sarbatori fericite,un An Nou cu bucurii si mari realizari!!
    LA MULTI ANI!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email