Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Monelu’ meu drag i-ar fi mancat pe toti. A mancat vreo 4, a mai cerut 4 si-apoi a zis:

– Restu’ mi-i dai maine dimineata cu lapte? :))
Dar noi suntem 4, ea uita :))
Asa ca am insotit si eu cafeaua de astazi cu cativa biscuitei fragezi care merg foarte bine la cafea, cu un ceai sau, asa cum vrea Mona :)), la micul dejun.
Fara a fi o reteta wow, sau ceva scump, sofisticat, biscuiteii astia indulcesc orice dimineata mohorata chiar si prin aspectul lor dragalas 😉 desi recunosc! nu am io rabdare la scofeturi d-astea sa le fac perfecte 😀

biscuiti.1JPG

Ingrediente Biscuiti duo cu aroma de vanilie

  • un ou
  • 120 gr unt
  • 250 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita extract vanilie
  • un vf. cutit sare
  • o lingura cacao
  • o lingura lapte

DSC05489

Conde

Mod de preparare Biscuiti duo cu aroma de vanilie

  1. Simplu de tot!
  2. Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea.
  3. Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din reteta eu nu am mai adaugat nimic, a iesit „numa’ bun”.
  4. Imparti aluatul in doua parti egale. In una din ele adaugi lingura de lapte si cacaua.Omogenizezi.
  5. Formezi doua bile, din ambele bucati de aluat) le invelesti in folie alimentara si le dai la rece pentru o ora.
  6. Scoti aluatul de la rece si intinzi din ambele bucati doua foi patrate sau dreptunghiulare, cu dimensiunile egale. Daca vrei biscuiti mai marisori intinzi tot aluatul, daca vrei mai mititei (cum am vrut eu) intinzi cate jumatate din fiecare cantitate.
  7. Suprapui foile obtinute perfect una peste cealalta apoi rulezi totul formand un sul.
  8. Il feliezi cu un cutit ascutit in bucati egale pe care le asezi pe o tava cu hartie pentru copt. Dai tava la rece pentru 5 minute timp in care preincalzesti cuptorul.
  9. Coci biscuitii la foc mic spre mediu (aprox 165 grade) pentru 12-14 minute.

bis3

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Buna dimineata si o duminica frumoasa! :*


  2. Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!


  3. Sarbatori fericite,un An Nou cu bucurii si mari realizari!!
    LA MULTI ANI!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]

Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]