zurli

Biscuiti fragezi

Biscuiti fragezi

sau@ biscuitii copilariei@. nu cred ca nu va aduceti aminte de acesti biscuiti pe care mamele nostre ni-i faceau cu drag, de cate ori aveau posibilitatea. atunci nu existau atatea mouseuri, creme cu mascarpone si cate si mai cate scofeturi:))). astia erau si pe post de ceva bun si mancare:)) alaturi de o cana cu lapte. acum, adult fiind realizez ca nu stiam sa pretuiesc daruirea si sacrificiul mamei care de sarbatori facea cate sapte feluri de prajituri, muncind pana la 2-3 noaptea; biscuitii erau nelipsiti de pe masa de Craciun. biscuitii fragezi suntminunati dimineata cu laptic.

Ingrediente

  • 250 gr untura (eu am pus 150 gr untura si 100 gr unt)
  • doua galbenusuri
  • un praf de copt
  • 500 gr faina alba
  • 150 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate esenta vanilie
  • (daca este necesar, putin lapte 50-100ml, sau cateva linguri smantana- si mai bine!)

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate.
Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie pentru copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce se rumenesc usor pe dedesubt.
Eu nu am avut acel dispozitiv si i-am facut cu aparatul pentru gogosi mexicane, de la Decorix. M-am cam chinuit, recunosc:)) dar la cat de incantati au fost puii..merita 😉
Se pudreaza cat sunt calduti, cu zahar pudra sau se amagesc :)) cu putina ciocolata topita.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email