bomboane-de-casa

bomboane-de-casa

Bomboane cu cacao si rom

o foaie de pandispan cu cacao(din 3-4 oua)
3 linguri lapte praf
2 linguri cacao
2 linguri gem capsuni (sau altfel)
o lingurita esenta rom
50 gr unt

in plus – nuca de cocos

Am facut zilele trecute, Arctic Roll.
Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am copt-o prea mult.
Asa ca am facut o alta, dar prima nu am aruncat-o.
Cu ingredientele adaugate pe langa, am facut aceste bomboane care sunt DELICIOASE. Asa de aromate si fine!

Am pus intr-un bol foaia, pe care am rupt-o bucati.
Am adaugat restul ingredientelor si , cu mana, am framantat bine amestecul.
Am format bilute pe care le-am tavalit prin nuca de cocos.

nota. daca amestecul e prea moale mai adaugati lapte praf sau nuca de cocos, daca e prea tare puneti cateva linguri de lapte rece; doar daca e cazul, mie mi-a iesit perfect compozitia.
Puteti pune in mijloc stafide sau alune.

Am dat bomboanele la rece.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. foarte dragalase.de retinut cand ramane o foaie de pandispan de la tort facem bombonici.pupic


  2. Ce bine arata 😀 si ce la tanc e reteta asta, chiar nu stiam ce sa fac cu niste resturi de pandispan. Saru-mana pentru reteta :*


  3. Sarah, multumesc frumos.

    Ralu, adapteaza cantitatile la cantitatea de pandispan pe care o ai tu. :-*


  4. These look wonderful! A perfect little pick-me-up to keep the energy levels up on a Friday!


  5. mniam, mniam…


  6. super bune…aveti o rabdare…ceva….bravo voua


  7. Excelente! 🙂 De pus pe lista retetelor pe care musai trebuie sa le incerc!


  8. O idee minunata!!!…Super delicioase!


  9. Imi place ideea,sigur o sa-mi fie ajutor candva!pupici!


  10. O reteta super!Eu deja am notat-o pentru platourile de Craciun!Pupici si un weekend minunat!


  11. cat sunt de delicate.. Pentru mine mai gasesc una ratacita?? arata minunat!


  12. Ruth, ma bucura vizita ta. Multumesc frumos.


  13. Multumesc frumos, fete dragi!
    Sunt extrem de simplu si rapid de facut si tare bunute.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]