bomboane-de-casa

bomboane-de-casa

Bomboane cu cacao si rom

o foaie de pandispan cu cacao(din 3-4 oua)
3 linguri lapte praf
2 linguri cacao
2 linguri gem capsuni (sau altfel)
o lingurita esenta rom
50 gr unt

in plus – nuca de cocos

Am facut zilele trecute, Arctic Roll.
Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am copt-o prea mult.
Asa ca am facut o alta, dar prima nu am aruncat-o.
Cu ingredientele adaugate pe langa, am facut aceste bomboane care sunt DELICIOASE. Asa de aromate si fine!

Am pus intr-un bol foaia, pe care am rupt-o bucati.
Am adaugat restul ingredientelor si , cu mana, am framantat bine amestecul.
Am format bilute pe care le-am tavalit prin nuca de cocos.

nota. daca amestecul e prea moale mai adaugati lapte praf sau nuca de cocos, daca e prea tare puneti cateva linguri de lapte rece; doar daca e cazul, mie mi-a iesit perfect compozitia.
Puteti pune in mijloc stafide sau alune.

Am dat bomboanele la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. foarte dragalase.de retinut cand ramane o foaie de pandispan de la tort facem bombonici.pupic


  2. Ce bine arata 😀 si ce la tanc e reteta asta, chiar nu stiam ce sa fac cu niste resturi de pandispan. Saru-mana pentru reteta :*


  3. Sarah, multumesc frumos.

    Ralu, adapteaza cantitatile la cantitatea de pandispan pe care o ai tu. :-*


  4. These look wonderful! A perfect little pick-me-up to keep the energy levels up on a Friday!


  5. mniam, mniam…


  6. super bune…aveti o rabdare…ceva….bravo voua


  7. Excelente! 🙂 De pus pe lista retetelor pe care musai trebuie sa le incerc!


  8. O idee minunata!!!…Super delicioase!


  9. Imi place ideea,sigur o sa-mi fie ajutor candva!pupici!


  10. O reteta super!Eu deja am notat-o pentru platourile de Craciun!Pupici si un weekend minunat!


  11. cat sunt de delicate.. Pentru mine mai gasesc una ratacita?? arata minunat!


  12. Ruth, ma bucura vizita ta. Multumesc frumos.


  13. Multumesc frumos, fete dragi!
    Sunt extrem de simplu si rapid de facut si tare bunute.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email