zurli

bomboane-de-casa

bomboane-de-casa

Bomboane cu cacao si rom

o foaie de pandispan cu cacao(din 3-4 oua)
3 linguri lapte praf
2 linguri cacao
2 linguri gem capsuni (sau altfel)
o lingurita esenta rom
50 gr unt

in plus – nuca de cocos

Am facut zilele trecute, Arctic Roll.
Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am copt-o prea mult.
Asa ca am facut o alta, dar prima nu am aruncat-o.
Cu ingredientele adaugate pe langa, am facut aceste bomboane care sunt DELICIOASE. Asa de aromate si fine!

Am pus intr-un bol foaia, pe care am rupt-o bucati.
Am adaugat restul ingredientelor si , cu mana, am framantat bine amestecul.
Am format bilute pe care le-am tavalit prin nuca de cocos.

nota. daca amestecul e prea moale mai adaugati lapte praf sau nuca de cocos, daca e prea tare puneti cateva linguri de lapte rece; doar daca e cazul, mie mi-a iesit perfect compozitia.
Puteti pune in mijloc stafide sau alune.

Am dat bomboanele la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. foarte dragalase.de retinut cand ramane o foaie de pandispan de la tort facem bombonici.pupic


  2. Ce bine arata 😀 si ce la tanc e reteta asta, chiar nu stiam ce sa fac cu niste resturi de pandispan. Saru-mana pentru reteta :*


  3. Sarah, multumesc frumos.

    Ralu, adapteaza cantitatile la cantitatea de pandispan pe care o ai tu. :-*


  4. These look wonderful! A perfect little pick-me-up to keep the energy levels up on a Friday!


  5. mniam, mniam…


  6. super bune…aveti o rabdare…ceva….bravo voua


  7. Excelente! 🙂 De pus pe lista retetelor pe care musai trebuie sa le incerc!


  8. O idee minunata!!!…Super delicioase!


  9. Imi place ideea,sigur o sa-mi fie ajutor candva!pupici!


  10. O reteta super!Eu deja am notat-o pentru platourile de Craciun!Pupici si un weekend minunat!


  11. cat sunt de delicate.. Pentru mine mai gasesc una ratacita?? arata minunat!


  12. Ruth, ma bucura vizita ta. Multumesc frumos.


  13. Multumesc frumos, fete dragi!
    Sunt extrem de simplu si rapid de facut si tare bunute.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email