bomboane-de-casa

bomboane-de-casa

Bomboane cu cacao si rom

o foaie de pandispan cu cacao(din 3-4 oua)
3 linguri lapte praf
2 linguri cacao
2 linguri gem capsuni (sau altfel)
o lingurita esenta rom
50 gr unt

in plus – nuca de cocos

Am facut zilele trecute, Arctic Roll.
Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am copt-o prea mult.
Asa ca am facut o alta, dar prima nu am aruncat-o.
Cu ingredientele adaugate pe langa, am facut aceste bomboane care sunt DELICIOASE. Asa de aromate si fine!

Am pus intr-un bol foaia, pe care am rupt-o bucati.
Am adaugat restul ingredientelor si , cu mana, am framantat bine amestecul.
Am format bilute pe care le-am tavalit prin nuca de cocos.

nota. daca amestecul e prea moale mai adaugati lapte praf sau nuca de cocos, daca e prea tare puneti cateva linguri de lapte rece; doar daca e cazul, mie mi-a iesit perfect compozitia.
Puteti pune in mijloc stafide sau alune.

Am dat bomboanele la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. foarte dragalase.de retinut cand ramane o foaie de pandispan de la tort facem bombonici.pupic


  2. Ce bine arata 😀 si ce la tanc e reteta asta, chiar nu stiam ce sa fac cu niste resturi de pandispan. Saru-mana pentru reteta :*


  3. Sarah, multumesc frumos.

    Ralu, adapteaza cantitatile la cantitatea de pandispan pe care o ai tu. :-*


  4. These look wonderful! A perfect little pick-me-up to keep the energy levels up on a Friday!


  5. mniam, mniam…


  6. super bune…aveti o rabdare…ceva….bravo voua


  7. Excelente! 🙂 De pus pe lista retetelor pe care musai trebuie sa le incerc!


  8. O idee minunata!!!…Super delicioase!


  9. Imi place ideea,sigur o sa-mi fie ajutor candva!pupici!


  10. O reteta super!Eu deja am notat-o pentru platourile de Craciun!Pupici si un weekend minunat!


  11. cat sunt de delicate.. Pentru mine mai gasesc una ratacita?? arata minunat!


  12. Ruth, ma bucura vizita ta. Multumesc frumos.


  13. Multumesc frumos, fete dragi!
    Sunt extrem de simplu si rapid de facut si tare bunute.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email