Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece.

Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!

Foietaj crocant, umplutura cremoasa si…multumesc Adrianei pentru pofta ce mi-a facut-o.

Ce bine-i sa poti prepara acasa ce-ti pofteste inima! 🙂

Ingrediente Bougatsa

  • 150 g unt
  • 15 foi de placinta

Crema

  • 1,200 kg lapte
  • pastaie de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 100 g gris
  • 100 g faina alba
  • 4 gabenusuri
  • 200 g zahar

Mod de preparare Bougatsa

Prepararea e mai mult decat simpla.

Am inceput cu crema.

Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.

Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.

Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat apoi am lasat la racit.

Intre timp am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit (cele 150 g).

Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.

Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.

Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa.

Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce Bougatsa s-a rumenit frumos.

Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]