Briose aperitiv/ Briose sarate

Briose aperitiv/ Briose sarate

Niste briose grozav de bune, preparate dupa o reteta preluata de la Simona72, bune la micul dejun sau de pus copiilor la scoala. Multumesc, Simo.

briose-aperitiv

Ingredients

Aluat

  • 350 gr faina
  • un ou
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml iaurt
  • sare – 1/2 lingurita
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calda

Umplutura

  • 300 gr branza telemea
  • 2 oua
  • o lingura smantana
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr sunca taiata cubulete
  • sare
  • chimen – optional

In plus – un ou batut

Cerneti faina intr-un bol. Puneti in vas oul, smantana, sarea, zaharul, drojdia faramata cu mana. Amestecati iaurtul cu smantana si incalziti-le usor. Adaugati peste faina si incepeti sa amestecati, omogenizand, apoi incepeti sa framantati. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui, sau nu, sa mai adaugati apa calda.Trebuie sa obtineti un aluat ferm, elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Adaugati uleiul, putin cate putin, si framantati timp de 10 minute.

Acoperiti bolul cu un servet curat si-l lasati la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Umplutura. Amestecati telemeaua rasa cu ouale, cascavalul, sunca, smantana, sarea . Omogenizati. Adaugati chimen dupa gust. Daca nu va place aroma chimenului puteti adauga putin marar.

Intindeti cu sucitorul o bucata de aluat pe masa infainata. Decupati cercuri, cu ajutorul unui pahar, si asezati cate 2-3 cercuri pe fundul formelor de briose unse cu ulei si presarate cu putina faina.

Puneti in mijloc, cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza, pana umpleti forma.

Cu o pensula ungeti suprafata brioselor cu ou batut.Lasati 10 minute la loc cald.

Dati la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

briose-aperitiv-2DSC09620

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]