zurli

Briose cu aroma de portocale si ciocolata

Briose cu aroma de portocale si ciocolata

briose

Ingrediente Briose cu aroma de portocale si ciocolata

  • 225 gr faina
  • 3 oua mari (sau 4 mici)
  • 100 gr unt sau Rama mit Butter
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa de portocal
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • ciocolata tocata sau stafide, fructe confiate

Mod de preparare Briose cu aroma de portocale si ciocolata

  1. Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute.
  2. Adauga apoi untul sau Rama mit Butter si mixeaza  compozitia pana la omogenizare.
  3. Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a mixerului.
  4. Pregateste hartiutele de briose in formele pentru copt.
  5. Topeste o lingura de unt si cu o pensula unge hartiutele.
  6. Ia cate o lingura din compozitie si pune in forme. Trebuie sa le umpli cam 3/4 din inaltimea formelor.
  7. Presara bucatele de ciocolata in fiecare forma apoi introdu la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. (165-170 grade)
  8. Lasa pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.Cam atat! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Sunt frumoase si delicioase briosele, felicitari!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email