zurli

Briose cu ciocolata si migdale

Briose cu ciocolata si migdale

Ingrediente

pentru 16buc

  • 3 oua
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 150 gr zahar
  • putina sare
  • o lingurita coaja rasa de lamaie si de portocala
  • o lingura unt
  • 50 gr ciocolata
  • 30 gr migdale

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi faina si amidonul , cernute.
Topim untul , il racim si-l adaugam in compozitie omogenizand.
Punem razatura de citrice si amestecam
Formele de briose le ungem cu unt, punempe fundul lor putina faina, apoi luam cu lingura din compozitie punand cate o lingura in fiecare .
Ciocolata impreuna cu migdalele le rasnim si punem cate o lingurita in fiecare forma iar deasupra punem iar din compozitia cu oua.
Preincalzim cuptorul si coacem briosele la foc mic pana se rumenesc usor.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Faine! Si langa o cafea…mmm…


  2. Pe gustul meu………..Ce zici Miha, ii facem o vizita ?…..hahaha………..da eu mai vreau si o ciorbica dreasa cu smantana si o pizza facuta in 8 min…..hahaha.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email