Briose cu crema de menta si ciocolata

Briose cu crema de menta si ciocolata

Reteta pentru briose am preluat-o de pe culinar. ro de la Aliza.Multumesc.

Ingrediente, 16 briose
250 gr faina
o lingurita praf copt
175 gr. zahar
100 gr ciocolata
2 linguri cacao
250 ml lapte
90 ml ulei
un plic zahar vanilat
un ou

Pentru crema
Varianta 1:

100 gr unt
100 gr margarina (ambele de foarte buna calitate)
150 gr zahar pudra
5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+colorant alimentar)

Varianta 2:
100 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba
5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+ colorant alimentar)

Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa.
In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat.
Preincalzim cuptorul .
Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie.
Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute.

Crema
Varianta 1.
Frecam spuma untul impreuna cu margarina. Adaugam zaharul pudra si mixam pana la topire.
Adaugam siropul si omogenizam.

Conde

tips:
-am mai specificat si in alta reteta, daca se taie crema o reparati punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si o mixam deasupra aburului.
Mie nu mi s-a taiat dar e bine de retinut.

Varianta 2.
Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete. O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste. Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam.

ps. eu am facut acum dupa varianta 1.

Punem crema in posh si decoram dupa preferinta.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Iti vine sa le mananci de dragalase ce sunt! :)))


  2. Fii cuminte, Miha, ca nu-s de mancat :))))


  3. Si ce-o sa-mi faci? Imi dai peste mana? :)))


  4. Asa fetelor, certati-va ca sa ajung eu mai usor sa le mananc :)) Ce frumusele sunt Gaby. Super.


  5. Cum nu-s de mancat? Sunt doar de decor sau nu mai ai? :))) Cred ca nu mai la cat de bine arata.


  6. Uite si tu Miha cum ne face sa salivam si nu ne da si noua macar 4-5 de fiecare……….hahaha.
    Minunat arata, asta in alta ordine de idei.


  7. Am venit dupa miros hi,hi,hi, doamne da cum arata…acum le-ai tras si motul ala din crema de menta si ciocolata…ca sa ma omori de tooooooooooot…


  8. Multumesc frumos, fetelor.
    mai am 3, care le prinde?:)))


  9. mmmm….ce arome, menta, cioco…o nebunie…am un premiu pentru tine, te astept sa-l ridici…pup!


  10. Unde se gaseste esenta de menta?


  11. Mihaela, esenta nu stiu, dar am auzit ca este, de asta am specificat in reteta; banuiesc ca plafar..sau marketuri.
    Siropul asta pe care-l folosesc eu e luat din Carrefour.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]

Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]