Briose cu nuci si ciocolata

Aceasta este reteta de briose pe care-o fac cel mai des. Cu lapte, cu cafea, ceai, la micul dejun sau intr-o seara racoroasa, sunt minunate! Ba chiar si pentru pachetel.

De cand am gasit-o pe siteul cevabun.ro (site care mie-mi place extrem de mult si pe care-l rasfoiesc foarte des 😉 ) am facut-o cu ciocolata tocata, cu stafide, cu bombonele M&M, cu fructe uscate, respectand aceeasi reteta de baza.

De fiecare data ne-a placut rezultatul 😉

De data asta n-am fost prea inspirata, trebuia sa introduc putin mai in interior lingurita cu Nutella, astfel briosele n-ar mai fi crapat usor la suprafata, dar data viitoare stiu 😉

BRIOSE-CU-NUCI

Ingrediente Briose cu nuci si ciocolata

  • 250 g faina
  • un ou
  • 110 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1/2 plic praf copt (6 g)
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de ciocolata (sau stafide, nuci, crema Nutella, fructe uscate)

DSC_2115

 

BRIOSE[preparare title=”Mod de preparare Briose cu nuci si ciocolata”]

  1. Preincalziti cuptorul la 180-185 grade.
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate si amestecati-le.
  3. In alt bol puneti oul, il bateti putin, apoi adaugati laptele (la temperatura camerei), aromele si untul topit si racit.
  4. Puneti ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati usor pana la omogenizare.Nu mixati şi nu amestecaţi prea mult deoarece aluatul şi brioşele trebuie să rămână pufoase.
  5. Incorporati fulgii de ciocolata sau orice altceva ati ales sa adaugati. In reteta de fata eu am pus nuci prajite si apoi tocate.
  6. Pregatiti formele pentru briose. Pe cele de silicon eu nu le ung niciodata :). In celelalte am pus forme pentru briose. Nu le-am uns nici pe alea, dar depinde mult de calitatea hartiei, daca nu sunteti siguri ca nu se prinde de ele, le ungeti cu putin ulei.
  7. Luati cu lingura din compozitie si puneti in forme lasand loc cam de un deget pana la baza formei.
  8. Eu am pus cate o lingurita cu Nutella rece, in fiecare. Ar fi trebuit s-o apas putin sa intre in interiorul aluatului, da’ nu stiu de ce n-am facut-o :)). Daca alegeti sa puneti fulgi de ciocolata, nu-i cazul sa mai adaugati nimic.
  9. Introduceti briosele la cuptor pentru 20 minute. Fiecare isi cunoaste cuptorul, poate fi necesar sa le mai lasati pana se rumenesc usor. Faceti testul cu scobitoarea. Daca stiti ca al vostru cuptor arde preparatele la baza, asezati preventiv o tava mai rea pe treapta inferioara.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email