Browniess cappucino

Browniess cappucino

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita.
Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (asta chiar m-a cucerit!) cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.

blat
120 gr ciocolata amaruie
o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
80 gr unt
100 gr zahar
1/2 cana faina
1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
putina sare

crema
160 gr branza Philadelphia (sau Almette)
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
o lingurita ness
40 gr unt

glazura
80 gr ciocolata amaruie
50 gr frisca lichida
20 gr unt
2 lingurite ness

Blat.
Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul.
Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul.
Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor.
Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.

Crema.
Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute.
Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort.

Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos.
Dam prajitura la rece pentru ora.

Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele.
Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita.

Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.

Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.

Sfaturi

-Nu uitati de dimensiunea tavii!! Cantitatile sunt pentru o tava mica! 18/20. Prima oara cand am incercat-o am facut blatul intr-o tava mare tocmai pentru ca nu era specificat :).
– La crema eu as mari cantitatile cu inca 1/2 din fiecare pentru ca e un strat destul de subtire.
– glazura eu am facut-o cu ciocolata cu lapte dar nu am mai amestecat ness-ul cu apa ci l-am pus direct in amestec si nu s-a intarit foarte tare.
Chiar daca  as face-o cu ciocolata amaruie as pune 80 gr ciocolata,20 gr unt, 30 gr frisca si ness-ul amestecat cu apa.

Sursa de inspiratie

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

70 Comentarii


  1. Buna dimineata!
    Tocmai imi beau cafeaua. Dai o bucatica de praji??? 🙂
    Pupici!


  2. Are doua ingrediente care mie imi plac foarte mult:nuca si ness!Refuz sa imi imaginez ce gust are pana nu incerc!Pupici!


  3. Ce mai saliez!
    Arata foarte bine.


  4. Vaaai ma innebunesti !! Astea merg perfect cu a mea cafeluta. 😀


  5. Mie nu-mi trebuie decat farfuriuta aia cu trei bucatele 🙂

  6. Anonymous says:

    Aleeeeeeeeeeeeeeeeeeei , ce misto-i Gabytooooooo …
    Diana (nu-mi fct contul pe animalul ala de goagal)


  7. Hmmm o praji pe gustul meu, vai ce bine arata! Puup!


  8. Wow, superba prajitura!


  9. Combinatia de nuca si nes… un deliciu, nu se poate refuza macar o bucata. Pup si o zi frumoasa!


  10. Combinatia de nuca si nes… un deliciu, nu se poate refuza macar o bucata. Pup si o zi frumoasa!


  11. Combinatia de nuca si nes… un deliciu, nu se poate refuza macar o bucata. Pup si o zi frumoasa!


  12. Pe gustul meu,minunata prajitura!pupici!

  13. Anonymous says:

    Nu-mi plac de loc:-)))))
    sä-ti bati toti Copii care-i ai !!!
    Beton din äla care nu se sparge nici cu Atombombe….


  14. heiiii…bre gaby…am primit o scrisoari din brosteni, uăiiii :))
    draga mea…sincer, dar sincer…incerc sa nu te dezamagesc..am ales deja doar 2 retete pe care sa ti le plasez la inaintare 😛
    ramane doar sa ma duc sa cumpar niste prune, bre, ca acelea di la mini din copaci..inca nu-s gata coapte…hai ti pup, uai :)))))))))


  15. Arata excelent!Îmi plac dulciurile cu textura asta densa de care vorbesti!
    Pupici!


  16. Brownie cu cheese, o nebunie! 🙂


  17. Aratat ff bine, asa ca voi salva reteta! Te pup


  18. Apetisant si aspect delicios!
    O seara foarte placuta.


  19. ce bine arata…execelnta prajitura.


  20. eu ma multumesc si cu firmiturile numai sa-mi dai acolo ceva…desert adictiv,nu altceva!


  21. WOW! Prajiturica asta chiar e un must do!!!Tare tare bine arata!


  22. Ancutzo, te sfatuiesc s-o incerci 😀


  23. Teo merita „deranjul”.
    Pupici.


  24. Danielamultumesc frumos!


  25. Alina da, au mers perfect la cafelutza:D.
    Pu.


  26. Gospodinutzo atat?:))))


  27. Diana, a fost tare buna.


  28. Adelamultumesc frumos. Pup.


  29. Alexandrina, esti tu dragutza. Pup.


  30. Sara si Miki, e foarte, foarte buna si cu un gust special.Pup.


  31. Flory,pup si eu si multumesc.


  32. Prietene, vai de capul copiilor mei de cate ori ma pui tu sa ii bat :)))))))
    Pup si zi frumoasa!


  33. Alice,pup si te astept cu o cafea si clatite 😀
    Zi minunata!!


  34. Maya, cu siguranta nu va fi prima si ultima oara cand o fac.
    Pupici.


  35. Mihaela, buna a mai fost .:D


  36. Cristina, astept pareri. Pupici.


  37. Gratiela, multumesc.
    Zi minunata sa ai!


  38. Bianca, multumesc. Chiar merita testata. Pup.


  39. Mitti, asa-i?:)))
    Pup.


  40. Betty,chiar a fost laudata 🙂
    Pup.


  41. Ioi Gaby cum arata….am salvat-o sa o fac …dupa ce termin dieta :)) !
    Pupici!


  42. Cred ca are un gust foarte bun!


  43. Vaaai, ce pofta am!!! Arata asa de bine, as manca tot ecranul:))


  44. Mimmi, oare eu cand o incep?:))


  45. Irina, are o consistenta diferita fata de o prajiturica obisnuita.
    Foarte buna a fost.


  46. Danutzo, ingrasa :))


  47. Bestiala…!!!!!


  48. Ionela, multumesc!


  49. Frumoase poze iti ies in ultima vreme, mai Gabi! Cafeaua aia merge la fix cu prajitura asta!
    Cit despre dimensiunea tavii, nu stiu de unde ai reteta, la mine mereu a fost specificat ce tava trebuie. 😉 :p pentru cantitati mai mari intr-adevar trebuie o tava mai mare.


  50. Multumesc frumos, Nati.
    Da, stiu, tu esti „vinovata!”:))) de drept pentru reteta.
    Prima data o luasem de la Miha, de pe bucataras, si nu era specificat.Acum tot de la Miha, dar de pe blog si am gasit specificat de Oana (tot pe bucataras) ca sunt cantitati pentru tava mica.
    Hai ca acu’ n-o fac vinovata :)), ca si eu mai uit sa trec, dar imi era ciuda pentru toate ingredientele :)).
    Multumesc >:d<


  51. De acum inainte o sa vizitez blogul tau doar dimineata, pentru ca acum…. o sa visez brownies la noapte!!! Excelent arata, mi s-a facut o poftaaaa 🙂


  52. Ce bunatate, ce fain, ce bine ca specifici dimensiunea tavii, un secret pt deserturi care trebuie mereu divulgat, asa m-a invatat profa de l. practice pe vremea mea, cand faceam ore de gospodarie si eram initiate in tainele bucataritului. Pozele sunt faine de tot.


  53. ….si era sa uit, oblu pe gustul meu si cu ness si cu nuca, mmmmmmmmm!!!!!!


  54. Delicioasă. Mai ai? Sau iar am ajuns prea târziu?


  55. Andrusca:)) asa sa faci.
    Apropo, nu vii la provocare?:D


  56. MARIA, Multumesc frumos de vizita si de apreciere .


  57. Claudiu, cum sa mai am dupa atatea zile?
    Dar fac alta, nah, ce nu fac eu pentru tine?:d :)))))))


  58. Mai, Gabytzule 3 ore la rece?pai si eu ce sa fac in astea 3 ore,sa salivez?…………….minunata prezentare , minunata prajiturica.
    Pup!


  59. vai ce bineeeeeeeeeeeee arata si ce prezentare extraordinara i-ai facut !!! vreau si eu, vin la tine !!! :))))


  60. asta da prajituricaaaaaa…!!!!!!nici nu sti cat am inghitit in sec……de atata privit..!!!!cu siguranta ramane pe lista de preparari…pupici


  61. Maria, sarumana!

    Sylvia,cand vii?:)))

    Me and you, toti care au gustat au laudat-o 😉

    pupici.


  62. Delicioasa. Eu in blat am pus si alune de padure. In tava de 20/30 blatul iese subtire. Si cred ca la crema trebuie cantitate dubla, sa fie uns strat mai gros.


  63. Ceau, Anonim.
    Am specificat la final si de tava si de crema.
    Ma bucur ca ti-a placut. Si eu o s-o mai fac ca mi-a placut mult.


  64. la aceasta prajitura as dubla toate cantitatile,arata foarte bine felicitari


  65. multumesc frumos
    o s-o repet ca tare mi-a placut si mie.


  66. Arata grozav prajitura ta.Am facut-o si eu de cateva ori si e printre preferate. La glazura folosesc ciocolata amaruie si nu pun intotdeauna ness.Mie nu imi iese prea dulce prajitura, cred ca din cauza ciocolatei amarui.


  67. arata superb prajitura!!!
    maine o incerc si eu…sper sa-mi iasa:D
    Sarbaatori fericite!!!


  68. Anonim, ma bucur mult. Sarbatori frumoase!!!


  69. iana, sarbatori fericite.
    O sa fie oke daca tii cont si de sfaturi.
    Te pup si spor 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]