Bruschete cu rosii si cascaval

Bruschete cu rosii si cascaval

Ingrediente

3-4 felii paine
usturoi kotanyi
piper
cimbru
o rosie
cascaval ras
3 linguri ulei masline
sare

Mod de preparare

Se prepara in 5-10 minute.

Se taie rosia cubulete.Se rasneste o ligurita usturoi granule – kotanyi.

Cascavalul se da pe razatoare sau se taie bucatele .

Se amesteca intr-un bol uleiul cu rosia,usturoiul, cascavalul, piper, putin cimbru, sare dupa gust.

Se ung feliile de paine cu acest amestec.

Se dau la cuptorul preincalzit pana ce incepe sa se topeasca cascavalul.

Sunt buneeeeeeee.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. ce bine arata astea
    cu cascaval nu am facut pina acum…merita sa incerc si eu


  2. Si noua ne plac mult bruschetele dar cu cascaval n-am facut niciodata…sunt tare apetisante ale tale


  3. Alice, sa faci ca tare-i usor si bun.

    Ana Maria, multumesc.>:d<


  4. Bune raaaau !! clar bag niste bruschete azi !


  5. Foarte bune si sanatoase, in orice combinatie!


  6. Într-adevăr, sunt buneee, buneee! Mai ales pentru o cină uşoară şi mai ales pentru serile de iarnă: căldura şi aromele de vară degajate de un asemenea fel de mâncare te binedispune şi te face să te simţi, oriunde ai fi, „acasă” 🙂

    Până acum, eu le făceam puţin altfel, dar musai trebuie să le încerc şi după „modelul” tău! 🙂

    Eu încing bine cuptorul, aşez feliile de pâine pe tava (neunsă) şi le las până se rumenesc frumos. Eventual, le întorc o dată şi pe partea cealaltă.

    Între timp, curăţ câţiva căţei de usturoi.
    Scot feliile de pâine prăjită de la cuptor şi acolo, în tavă, le „răzuiesc” zdravăn cu căţeii întregi de usturoi.
    Când am terminat operaţiunea asta, le stropesc cu ulei de măsline şi apoi aşez pe fiecare câte o feliuţă de roşie, câte o şuviţă de ardei gras, presar verdeaţă (pătrunjel fin tocat, puţin oregano, sare, piper.
    În final, pun pe fiecare câte o feliuţă de caşcaval sau de mozzarella (pentru pizza) şi mai las tava la cuptor doar până când se topeşte brânza.

    Pentru cei din familie doritori de ceva mai consistent, peste roşie mai pun şi câteva şuviţe de jambon sau de friptură rămasă de la prânz cumva :))

    Dar ACUM vreau să fac ACESTE bruschete, ale tale, Găbiţule, şi gata! 🙂

    PS: Secretul preparării rapide şi cu mult mai multă plăcere a acestui fel de „gustare caldă” cred că stă în pregătirea din timp a tuturor componentelor necesare 🙂

  7. Anonymous says:

    Tocmai ce am facut bruschetele si le am si mancat. 15 minute dureaza prepararea+coacerea. Sunt delicioase si usor de facut. Miamiiii


  8. Buna seara, Anonim.
    Sa-ti fie de bine.
    Initial le facusem pentru a confirma un premiu kotany, nu prea prepar mancaruri asa simple :D, Dar a doua seara le-am repetat. Prea simplu si prea bun :D.


  9. …..dddddddddaaa ce buneeeeee s…..!!!!!!cchiar mi s a facut foameee..!!!…pupici

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email