zurli

"Bucătar real,-"

"Bucătar real,-"

Orice mâncare bună are nevoie, pe lângă ingrediente de bună calitate, de pricepere şi de ustensile care să păstreze calităţile şi savoarea ingredientelor combinate.
Se pare că vasele Pyroflam sunt o alegere perfectă atunci când te îndrepţi către bucătărie cu chef de gătit.
Având un design elegant, eclipsând toata vesela din bucătăriile noastre, confecţionate dintr-un material de calitate care rezistă cu succes schimbărilor de temperatură, putând fi aşezată direct pe aragaz chiar şi după scoaterea din congelator, mi se par exact vasele care ar satisface pretenţiile oricărui bucătar, fie el amator sau profesionist. Îmi place şi faptul că nu se zgârie, şi ce-aş mai vrea să mă conving singură de asta, dar şi că nu se ciobesc, păstrând astfel un aspect impecabil pentru mult timp. La asta se adaugă şi faptul că se curăţă extrem de uşor, nefiind nevoie de utilizarea prafurilor sau a bureţilor de vase abrazivi, aspect care, suprapus peste „plăcerea mea” de a spăla vase, ar fi încă un motiv în plus pentru a lua o decizie de achiziţionare a acestor produse.

Cum nu am nicio posibilitate de a mă bucura de promoţia din magazinele Real Hypermarket, nelocuind într-o zona în care se comercializează aceste vase, răspund provocarii de creativitate lansată de această companie,

Sursa foto: http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam

oprindu-mă în alegerea mea , la o reţeta pe care o văd preparată cu succes în unul dintre aceste vase , şi anume la o reţeta de mâncare de pui sub capac de pâine.Cum se prepară şi de ce avem nevoie vă explic imediat.

Este un concurs adresat tuturor blogger-ilor. O  postare rapidă cu o reţetă ce ai găti-o într-un astfel de vas şi poate fi al tău!

De ce m-am oprit la reţeta aceasta? Simplu!
Aş putea urma toate etapele preparării utilizând acelaşi vas, nefiind nevoie să folosesc unul pentru flacăra aragazului şi altul pentru cuptor şi-aş  putea prepara şi servi mâncarea din acelaşi vas , fara manevre de transferare a mâncării .

Sursa foto: http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam

Ingrediente
•    un pui
•    100 gr. măsline negre
•    o ceapă verde
•    usturoi (2-3 cătei)
•    4-5 roşii
•    1/2 linguriţă boia
•    1/2 legătură pătrunjel verde
•    3 foi dafin
•    o ceşcută vin alb
•    sare
•    piper
 pentru capacul de aluat
•    300 gr. făină
•    aproximativ  200 ml. apă
•    2/3 plic drojdie instant
•    1/2 linguriţă sare
•    o lingură ulei

•    în plus : 2 linguri apă plus o lingură făină

Mod de preparare
Tranşăm puiul, îl porţionam şi spălăm bine.
Într-un vas Pyroflam punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm usturoiul feliat.
Lăsăm  30 secunde apoi adăugăm bucăţile de pui.
Le lăsăm până prind culoare.
Adăugăm vinul şi lasam la foc mic.
Când vinul s-a evaporat adăugăm roşiile tocate, sare, piper, foile de dafin si boiaua.
Adăugăm si măslinele, punem capacul  şi lăsăm la foc mic pentru  25 minute.

Între timp ne ocupăm de aluat.
Punem într-un bol făina, drojdia şi uleiul.
Adăugăm apa călduţă şi frământăm. Trebuie să obţinem un aluat ferm, nelipicios.
Dacă e nevoie, adăugăm după caz încă puţină făină sau apă.
Oprim focul la mâncarea de pui , adăugăm pătrunjelul şi ceapa tocate fin şi lăsăm două minute să se răcorească.

Din cele două linguri de apă şi lingura de făină  facem un amestec din care vom lua cu mâna şi vom unge pe exterior vasul cu mâncarea, cam 5 cm., în partea superioară.
Asta va constitui lipiciul ce va ţine aluatul de vas.

Din aluat întindem o foaie destul de subţire cu diametrul mai mare decât cel al vasului cu mâncare şi punem foaia deasupra , presând uşor pe exterior .
Vom obţine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grijă mâncarica delicioasă din interior.

Introducem vasul în cuptorul preîncalzit, la 180 grade, şi lăsăm până ce se rumeneşte frumos capacul.
Când puneţi aluatul pe vas, acesta se mulează perfect iar la cuptor va forma o cupolă, deoarece pereţii vasului îi vor permite aluatului să se „destindă”.
Poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Bafta multa la concurs!! Pup


  2. Super reteta! Multa bafta…!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email