budinca-caramel

budinca-caramel

Budinca caramel





Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina, pe bucataras.

Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!

600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
6 linguri zahar+o lingura
2 linguri ness
50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit.
Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .

Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.

Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.

Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu.
Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei.
Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.

Am impartit compozitia in 3.
In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.

Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe.
Am dat la frigider.
Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii


  1. frumos arata.asa „gatita”merge servita si musafirilor.pupicei


  2. Super! Imi place cum te-ai jucat! :))


  3. Sarah, dar crezi ca mie nu mi-a priit gatita?:-))))))
    Pup si io si zi minunata!


  4. Miha, m-am jucat bun :))))
    Ghici care e aroma preferata?:))))


  5. Intr-adevar PapaBun! 🙂


  6. Super, imi place tare mult! Puup!


  7. ce super arata!!!! is bune nu? asa, asa…fa-ne pofta…reao!!! :))
    imi place noua fatza a blogului tau….de unde ti-ai descarcat-o? se poate zice?


  8. Mai Gabyta ce minunatie ai facut aici !! imi place tare ! o cupa mai e si pentru mine?? Pupici


  9. Foarte bine arata. Tot stau si ma intreb cum ai reusit sa realizezi modelul? Despre gust, sunt sigura ca e nemaipomenit: ciocolata, ness,caramel, frisca…o nebunie 🙂


  10. Liana, si foarte simplu :))


  11. Adela, multumesc mult. Pup si io.


  12. Alice, de pe net :)))
    Vb privat, oke?>:d<


  13. Antonina, nu mai e, deloc;D:))


  14. Ralu, extrem de simplu: am bagat coada lingurii incercand un „amestec” doar in locul ce voiam sa iasa in evidenta. Nu stiu daca intelegi, mai bine hai sa-ti arat :))).
    Daca as fi fost calma faceam perfect asa..a iesit… Dumnezeu cu mila :)))

  15. Anonymous says:

    super tare !!
    Tare reusit ai fotochipat !!! Professional…


  16. Tu ai facut budinca de budinca!E superba combinatia si arata excelent!
    Pup! :*


  17. Prietene, multumes frumos.


  18. Maya, cu siguranta o repet.Ne-a placut la toti.Nu lui Cezar :)),mie si puilor.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email