zurli

budinca-caramel

budinca-caramel

Budinca caramel





Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina, pe bucataras.

Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!

600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
6 linguri zahar+o lingura
2 linguri ness
50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit.
Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .

Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.

Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.

Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu.
Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei.
Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.

Am impartit compozitia in 3.
In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.

Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe.
Am dat la frigider.
Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii


  1. frumos arata.asa „gatita”merge servita si musafirilor.pupicei


  2. Super! Imi place cum te-ai jucat! :))


  3. Sarah, dar crezi ca mie nu mi-a priit gatita?:-))))))
    Pup si io si zi minunata!


  4. Miha, m-am jucat bun :))))
    Ghici care e aroma preferata?:))))


  5. Intr-adevar PapaBun! 🙂


  6. Super, imi place tare mult! Puup!


  7. ce super arata!!!! is bune nu? asa, asa…fa-ne pofta…reao!!! :))
    imi place noua fatza a blogului tau….de unde ti-ai descarcat-o? se poate zice?


  8. Mai Gabyta ce minunatie ai facut aici !! imi place tare ! o cupa mai e si pentru mine?? Pupici


  9. Foarte bine arata. Tot stau si ma intreb cum ai reusit sa realizezi modelul? Despre gust, sunt sigura ca e nemaipomenit: ciocolata, ness,caramel, frisca…o nebunie 🙂


  10. Liana, si foarte simplu :))


  11. Adela, multumesc mult. Pup si io.


  12. Alice, de pe net :)))
    Vb privat, oke?>:d<


  13. Antonina, nu mai e, deloc;D:))


  14. Ralu, extrem de simplu: am bagat coada lingurii incercand un „amestec” doar in locul ce voiam sa iasa in evidenta. Nu stiu daca intelegi, mai bine hai sa-ti arat :))).
    Daca as fi fost calma faceam perfect asa..a iesit… Dumnezeu cu mila :)))

  15. Anonymous says:

    super tare !!
    Tare reusit ai fotochipat !!! Professional…


  16. Tu ai facut budinca de budinca!E superba combinatia si arata excelent!
    Pup! :*


  17. Prietene, multumes frumos.


  18. Maya, cu siguranta o repet.Ne-a placut la toti.Nu lui Cezar :)),mie si puilor.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email