Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea

Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea

Aveam niste cannelloni pe care nu le voiam sarate ci dulci şi cu ce mergeau mai bine? Cu brânză, nu? Dar au nevoie şi de un sos, de vanilie să fie! Dar parcă şi ceva deasupra, no fi bun cu bezea? Şi încet, încet mi-am dat seama că e exact modul de preparare al clătitelor bănăţene, desertul meu preferat. Doar că mult mai simplu cu paste, însă la fel de bun ;).

Ingrediente

  • 12 bucăţi cannelloni

umplutură

  • 450 gr brânză de vaci
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr (sau după gust)
  • o mână de stafide (opţional)
  • două linguri gris
  • coajă rasă de portocală
  • puţină sare
  • o linguriţă esentă rom

Sos

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr

Bezea

Conde
  • 3 albuşuri
  • 4 linguri zahăr tos
  • jumătate linguriţă oţet

Pune într-o oală apă la fiert.
Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.
Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.
Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.
Unge un vas cu unt.
Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.
Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.
Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.
Preîncălzeşte cuptorul.
Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.
Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.
E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.
Poftă bună.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foaaaaaaaarte misto ce-ai facut Gabyt ; cred ca le-a placut rau , piticilor tai :d


  2. Woooow, suuuper idee!
    Pupici


  3. Sa mai zic ca-mi ploua in gura?! Nu cer ca stiu ca nu mai ai.. 🙂


  4. Eu ce sa mai zic, a zis Simo prima :)) Mi-e o pofta…. 😀


  5. Mmmm,am facut caneloni umplute cu de toate,numai cu branza nu;voi avea in vedere pe viitor!!
    Minunate,pup si multumesc pentru idee!!


  6. Hahaha,m-am uitat sa vad cate bucati de cannelloni mai am in cutie si am gasit doar 6 buc.Nici nu stiu ce sa fac,sa probez reteta cu astia 6 sau sa am rabdare sa-mi mai cumpar.Cred ca am rabdare mai bine ca numai ne amagim cu cei 6.Arat foatre foarte bine! :-*:-*

  7. Pingback: Flour-Based Desserts from All Around the World | The Sneerkat Chronicles

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]