zurli

Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea

Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea

Aveam niste cannelloni pe care nu le voiam sarate ci dulci şi cu ce mergeau mai bine? Cu brânză, nu? Dar au nevoie şi de un sos, de vanilie să fie! Dar parcă şi ceva deasupra, no fi bun cu bezea? Şi încet, încet mi-am dat seama că e exact modul de preparare al clătitelor bănăţene, desertul meu preferat. Doar că mult mai simplu cu paste, însă la fel de bun ;).

Ingrediente

  • 12 bucăţi cannelloni

umplutură

  • 450 gr brânză de vaci
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr (sau după gust)
  • o mână de stafide (opţional)
  • două linguri gris
  • coajă rasă de portocală
  • puţină sare
  • o linguriţă esentă rom

Sos

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr

Bezea

  • 3 albuşuri
  • 4 linguri zahăr tos
  • jumătate linguriţă oţet

Pune într-o oală apă la fiert.
Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.
Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.
Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.
Unge un vas cu unt.
Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.
Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.
Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.
Preîncălzeşte cuptorul.
Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.
Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.
E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.
Poftă bună.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foaaaaaaaarte misto ce-ai facut Gabyt ; cred ca le-a placut rau , piticilor tai :d


  2. Woooow, suuuper idee!
    Pupici


  3. Sa mai zic ca-mi ploua in gura?! Nu cer ca stiu ca nu mai ai.. 🙂


  4. Eu ce sa mai zic, a zis Simo prima :)) Mi-e o pofta…. 😀


  5. Mmmm,am facut caneloni umplute cu de toate,numai cu branza nu;voi avea in vedere pe viitor!!
    Minunate,pup si multumesc pentru idee!!


  6. Hahaha,m-am uitat sa vad cate bucati de cannelloni mai am in cutie si am gasit doar 6 buc.Nici nu stiu ce sa fac,sa probez reteta cu astia 6 sau sa am rabdare sa-mi mai cumpar.Cred ca am rabdare mai bine ca numai ne amagim cu cei 6.Arat foatre foarte bine! :-*:-*

  7. Pingback: Flour-Based Desserts from All Around the World | The Sneerkat Chronicles

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email