zurli

Cannelloni cu pui

Cannelloni cu pui

  • Ingrediente
  • paste cannelloni – 200 gr

pentru umplutura

  • un piept mare de pui
  • 3 cepe verzi
  • 100 ml supa de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • rozmarin
  • suc de rosii 350 ml
  • ulei

sos bechamel preparat din:

  • 600 ml lapte,
  • doua linguri si jumate de faina
  • o lingura unt,
  • nucsoara,
  • sare

cascaval

Umplutura de carne
Spalam, dezosam si tocam pieptul de pui.
Punem intr-o cratita ulei la incins. Tocam ceapa rondele si o punem peste ulei. Calim 2-3 minute dupa care adaugam si carnea. Mai lasam 5 minute, invartind in amestec adaugam supa de pui si 300 ml suc de rosii, potrivim gustul de sare si piper, punem putin rozmarin tocat si boia de ardei, dam focul la mic si lasam timp de 20 min. sa fiarba incet. Vom obtine un sos grosut cu care vom umple pastele. Daca in timpul fierberii sosul scade prea mult, mai adaugati putina apa.

Preparam sosul bechamel.
Intr-o cratita topim untul, adaugam faina cernuta si lasam pe foc 2 minute amestecand mereu. Luam de pe foc si incepem sa adaugam putin cate putin din laptele rece incorporandu-l treptat, sa nu faca cocoloase.
Punem inapoi pe foc si fierbem pana se ingroasa usor, dar nu insa fara a amesteca mereu sa nu-l afumam. Potrivim gustul de sare si nucsoara.

Pregatim un vas termorezistent in care turnam un strat de sos bechamel.
Umplem paste cu amestecul de carne (eu nu le-am facut pe toate acum, suntem doar doi acasa 😛 ) si le asezam peste sos. Peste stratul de paste turnam iar putin sos bechamel apoi radem cascaval (cu cat mai mult, cu atat mai bine). Punem sucul de rosii ramas si bagam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana cand pastele sunt fierte si branza prinde o culoare frumoasa.
Servim fierbinte. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii


  1. Saru-mana pentru masa…


  2. Tout simplement une délice très bien réaliser, j’adoreeeeeeee

    Bisous


  3. Papa foarte bun! 🙂


  4. Tare bun, ma invit si eu la masa. Pup!


  5. Tare bun, ma invit si eu la masa. Pup!


  6. Ce deliciu! Alexutul meu ar manca non-stop.


  7. Tare apetisante!!!Nu am mai mancat de mult!Pana fac eu, savurez o portie de la tine:)Pup!


  8. Ce bine aratã!!!vreau si eu:)


  9. Si mie mi-e dor sa mai fac niste Caneloni.. Cred ca voi incerca aceasta reteta!…


  10. Neatza fetelor!
    S-au papat tare bine.

    @Miha, sa-ti fie de bine! :))
    @Beth, multumesc mult. Pup.
    @ccris, daaaa! 😛
    @Sara si Miki – nu dau la nimeni!:))
    @Cristina, si puilor mei le place. Pup
    @Licutza, nu mai este asa ca…nu mai bine faci tu? :)))
    @Ramona, multumesc frumos!
    @Felis, e tare usurica asa, cu pui. Te pup!


  11. Vai , vai , vai , ce bine arata totul !!!!


  12. Sa mai faci ca vin la masa!!


  13. Un adevarat deliciu:)!!!!


  14. Superba prezentarea!Delicios clar!


  15. Dupa ce am poftit la poze.. (la cannelloni… la vas…) in sfarsit a aparut si reteta! :))
    Delicioasa mancarica.. n-am mai facut de mult..
    Pupici


  16. Papa bun bun bun! Arata minunat!


  17. Chiar ca papa bun! Bun bun de tot!


  18. Multumesc tare mult, tuturor.
    Va pup.
    Duminica frumoasa!


  19. Gabi ai un dar special sa faciomul sa pofteasca la ceva bun chiar si dupa ce se ridica de la mara.Supar arata papica ta si am vazut mai sus ca nu dai la nimeni asa ca staulinsitita .

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email