Cartofi la cuptor cu pui si cascaval

Cartofi la cuptor cu pui si cascaval

Cand vine vorba de reteta de cartofi la cuptor, cum as putea eu oare sa va dau cantitati exacte, cand nu stiu cat de mancaciosi sunteti? :))). Adica de ce sa va zic io ca puneti 3 felii de sunca de pui printre ei daca voi vreti sa puneti 6? :)))

Asta-i o reteta permisiva, accepta si ceva afumatura pe langa, felii de rosii usturoi sau ciupercute, asa ca decideti voi. Eu o sa va zic cam ce am combinat noi cu iaurt si-a fost buuuuun.

cartofi-1

Ingrediente Cartofi la cuptor cu pui si cascaval

  • cartofi
  • piept de pui
  • sunca de pui
  • cascaval
  • suc de rosii
  • ulei de masline
  • sos de soia
  • pudra de usturoi
  • putin cimbru
  • mustar
  • ceapa uscata sau verde

[preparare title=”Mod de preparare reteta de Cartofi la cuptor cu pui si cascaval”]

  1. Speli cartofii bine, bine dupa ce in prealabil i-ai curatat.(eu am pus vreo 10)
  2. Ii pui intr-un bol.Pui si cateva cubulete de ceapa uscata sau rondele de ceapa verde.
  3. Amesteci intr-un vas ulei de masline, vreo doua linguri sos de soia, o lingura mustar si vreo 50 ml suc de rosii.Iei nitel cu degetul din sos si vezi daca mai trebuie sare. Daca trebuie, pui! Logic 😛
  4. Torni amestecul peste cartofii din bol si amesteci cu mainile pana-i cuprinzi pe toti.
  5. Pregatesti o tava, pui folie de hartie, sau nu pui, faci cum vrei :)), si torni cartofii distribuindu-i in tava.
  6. Tai bucatele de piept de pui, sunca cubulete si pui printre cartofi.
  7. Presari putin cimbru si bagi tava la cuptor, la foc mediu.
  8. Cand s-au rumenit cartofii deschizi aragazul, tragi nitel tava si pui niste cascaval.
  9. Mai lasi putin sa se topeasca si gata!
  10. Ce-ti mai trebuie?
  11. Pai….un bol cu iaurt, niste linguri, farfurii si pofta!

[/preparare]

Conde

a

bccartofi-1d

 

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce mult imi place preparatul. Asa ceva am si eu in plan pentru joi. Seara buna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]