Cea mai buna negresa de post

Este, fara doar si poate, cea mai buna negresa de post incercata si mancata de mine pana acum. Reteta de unde m-am inspirat avea si glazura insa cand am gustat-o in forma-n care v-o prezint si-am vazut cat de buna este, n-am vrut sa-i mai adaug nimic in plus, era perfecta 🙂

Am servit-o pe mama iar cand a plecat de la noi a zis :

– Sa n-o mancati pe toata, sa-mi mai dati si maine :))).

negresa-de-post

Ingrediente negresa de post

toate ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 250 ml

  • o cana zahar tos
  • o cana gem de prune (puteti pune si alt fel de gem)
  • o cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • o cana nuca
  • 1/2 cana cacao
  • 3 cani faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • doua maini bune stafide

negresa-de-post-1[preparare title=”Mod de preparare Negresa de post”]

  1. Modul de preparare este mai mult decat simplu 🙂
  2. Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul, zaharul vanilat si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
  3. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
  4. Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in bol.
  5. Pune zaharul vanilat si sarea si omogenizeaza.
  6. Adauga treptat faina amestecand sa nu faca cocoloase. In functie de gemul pe care l-ai adaugat poate fi necesar sa mai adaugi putina faina sau sa nu o pui pe toata. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, asa ca urmareste acest aspect si-n functie de asta pui, sau nu, toata faina.
  7. Adauga nuca tocata si amesteca.
  8. Unge cu ulei o tava de 25/20 cm, presara faina si toarna compozitia.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace negresa la 160 grade pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii devine lucioasa iar prajitura trece testul scobitorii.

Sursa de inspiratie.

[/preparare]

negresa3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email