Cea mai buna negresa de post

Este, fara doar si poate, cea mai buna negresa de post incercata si mancata de mine pana acum. Reteta de unde m-am inspirat avea si glazura insa cand am gustat-o in forma-n care v-o prezint si-am vazut cat de buna este, n-am vrut sa-i mai adaug nimic in plus, era perfecta 🙂

Am servit-o pe mama iar cand a plecat de la noi a zis :

– Sa n-o mancati pe toata, sa-mi mai dati si maine :))).

negresa-de-post

Ingrediente negresa de post

toate ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 250 ml

  • o cana zahar tos
  • o cana gem de prune (puteti pune si alt fel de gem)
  • o cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • o cana nuca
  • 1/2 cana cacao
  • 3 cani faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • doua maini bune stafide

negresa-de-post-1[preparare title=”Mod de preparare Negresa de post”]

Conde
  1. Modul de preparare este mai mult decat simplu 🙂
  2. Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul, zaharul vanilat si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
  3. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
  4. Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in bol.
  5. Pune zaharul vanilat si sarea si omogenizeaza.
  6. Adauga treptat faina amestecand sa nu faca cocoloase. In functie de gemul pe care l-ai adaugat poate fi necesar sa mai adaugi putina faina sau sa nu o pui pe toata. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, asa ca urmareste acest aspect si-n functie de asta pui, sau nu, toata faina.
  7. Adauga nuca tocata si amesteca.
  8. Unge cu ulei o tava de 25/20 cm, presara faina si toarna compozitia.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace negresa la 160 grade pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii devine lucioasa iar prajitura trece testul scobitorii.

Sursa de inspiratie.

[/preparare]

negresa3

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]