Cea mai buna negresa de post

Este, fara doar si poate, cea mai buna negresa de post incercata si mancata de mine pana acum. Reteta de unde m-am inspirat avea si glazura insa cand am gustat-o in forma-n care v-o prezint si-am vazut cat de buna este, n-am vrut sa-i mai adaug nimic in plus, era perfecta 🙂

Am servit-o pe mama iar cand a plecat de la noi a zis :

– Sa n-o mancati pe toata, sa-mi mai dati si maine :))).

negresa-de-post

Ingrediente negresa de post

toate ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 250 ml

  • o cana zahar tos
  • o cana gem de prune (puteti pune si alt fel de gem)
  • o cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • o cana nuca
  • 1/2 cana cacao
  • 3 cani faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • doua maini bune stafide

negresa-de-post-1[preparare title=”Mod de preparare Negresa de post”]

  1. Modul de preparare este mai mult decat simplu 🙂
  2. Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul, zaharul vanilat si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
  3. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
  4. Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in bol.
  5. Pune zaharul vanilat si sarea si omogenizeaza.
  6. Adauga treptat faina amestecand sa nu faca cocoloase. In functie de gemul pe care l-ai adaugat poate fi necesar sa mai adaugi putina faina sau sa nu o pui pe toata. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, asa ca urmareste acest aspect si-n functie de asta pui, sau nu, toata faina.
  7. Adauga nuca tocata si amesteca.
  8. Unge cu ulei o tava de 25/20 cm, presara faina si toarna compozitia.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace negresa la 160 grade pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii devine lucioasa iar prajitura trece testul scobitorii.

Sursa de inspiratie.

[/preparare]

negresa3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂 Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor. Gusturile […]

Print Friendly, PDF & Email