Cea mai buna negresa de post

Este, fara doar si poate, cea mai buna negresa de post incercata si mancata de mine pana acum. Reteta de unde m-am inspirat avea si glazura insa cand am gustat-o in forma-n care v-o prezint si-am vazut cat de buna este, n-am vrut sa-i mai adaug nimic in plus, era perfecta 🙂

Am servit-o pe mama iar cand a plecat de la noi a zis :

– Sa n-o mancati pe toata, sa-mi mai dati si maine :))).

negresa-de-post

Ingrediente negresa de post

toate ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 250 ml

  • o cana zahar tos
  • o cana gem de prune (puteti pune si alt fel de gem)
  • o cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • o cana nuca
  • 1/2 cana cacao
  • 2-3 cani faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • doua maini bune stafide

negresa-de-post-1[preparare title=”Mod de preparare Negresa de post”]

  1. Modul de preparare este mai mult decat simplu 🙂
  2. Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul, zaharul vanilat si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
  3. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
  4. Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in bol.
  5. Pune zaharul vanilat si sarea si omogenizeaza.
  6. Adauga treptat faina amestecand sa nu faca cocoloase. In functie de gemul pe care l-ai adaugat poate fi necesar sa mai adaugi putina faina sau sa nu o pui pe toata. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, asa ca urmareste acest aspect si-n functie de asta pui, sau nu, toata faina.
  7. Adauga nuca tocata si amesteca.
  8. Unge cu ulei o tava de 25/20 cm, presara faina si toarna compozitia.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace negresa la 160 grade pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii devine lucioasa iar prajitura trece testul scobitorii.

Sursa de inspiratie.

[/preparare]

negresa3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email