Cel mai bun tort cu ciocolata

Cel mai bun tort cu ciocolata

Nu! O felie nu e de ajuns!

Atat de bine merge tortul asta, ca uns! :)) Cremele de ciocolata se completeaza atat de bine cu siropul caramel cu Amaretto, incat, cu toata rusinea :)), tot mai ceri o felie! :))

Da! Va ramane, ca si Amandina, printre preferatelele mele, printre deserturile care-mi merg la suflet 🙂

tort-de-ciocolata

Ingrediente Tort cu ciocolata

  • Blat – diametrul de 22 cm
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml Amaretto
  • un varf cutit sare
  • Crema 1
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • o lingura cacao neagra
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic intaritor pentru frisca
  • un plic zahar vanilat
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 60 ml Amaretto

eu folosesc doar ciocolata Milka

tort-de-ciocolata-2

Mod de preparare Tort cu ciocolata

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce cristalele sunt diluate.

Amesteca galbenusurile cu uleiul si Amaretto, apoi pune-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca totul cu o lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.

Tapeteaza o forma rotunda cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza.

Coace blatul la foc mic, pentru aprox 35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit (e bine sa-l lasi cat mai mult, eu l-am facut cu o zi inainte) il tai in trei felii egale.

dsc_5078 Pregateste cremele.

Crema 1

Pune intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele.

Amesteca, fara a lasa sa fiarba, pana la omogenizare, apoi adauga galbenusurile, zaharul si cacaua. Mai amesteca un minut si opreste focul.

Lasa sa se raceasca apoi adauga mascarpone si mixeaza bine.

Da crema la frigider pentru cel putin 4 ore.

Crema 2

Pune intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele.

Amesteca, fara a lasa sa fiarba, pana la omogenizare. Opreste focul, adauga zaharul vanilat, raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore.

Pregateste siropul

Caramelizeaza zaharul apoi adauga apa si lasa la fiert pentru 5 minute. Opreste focul, adauga Amaretto si lasa sa se raceasca.

Scoate crema 2 de la rece si mixeaz-o pana incepe sa capete consistenta. Adauga praful intaritor si mixeaza pana ce crema e bine legata.

Asamblare

Aseaza pe un platou prima felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema 1.

Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza si intinde crema 2.

Aseaza a treia felie de blat si insiropeaza, apoi da tortul la rece pentru o ora.

Intinde apoi inca 1/3 din crema 1 peste ultima felie de blat iar cu restul imbraca tortul si spriteaza cateva „moatze” cu ajutorul unui pos.

Decoreaza cu nuca sau ciocolata rasa apoi pastreaza tortul la rece.

tort

tort

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Îţi cam subapreciezi cititorii, ce înseamnă aia „mai ceri o felie”, adică ce, crezi că mi-e îmi e ruşine să cer două sau trei? 😀
    Altfel, nu comentez, a ieşit (şi de data asta) cum te-am învăţat. :)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email