Cel mai bun tort cu ciocolata

Cel mai bun tort cu ciocolata

Nu! O felie nu e de ajuns!

Atat de bine merge tortul asta, ca uns! :)) Cremele de ciocolata se completeaza atat de bine cu siropul caramel cu Amaretto, incat, cu toata rusinea :)), tot mai ceri o felie! :))

Da! Va ramane, ca si Amandina, printre preferatelele mele, printre deserturile care-mi merg la suflet 🙂

tort-de-ciocolata

Ingrediente Tort cu ciocolata

  • Blat – diametrul de 22 cm
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml Amaretto
  • un varf cutit sare
  • Crema 1
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • o lingura cacao neagra
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic intaritor pentru frisca
  • un plic zahar vanilat
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 60 ml Amaretto

eu folosesc doar ciocolata Milka

tort-de-ciocolata-2

Mod de preparare Tort cu ciocolata

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce cristalele sunt diluate.

Amesteca galbenusurile cu uleiul si Amaretto, apoi pune-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca totul cu o lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.

Tapeteaza o forma rotunda cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza.

Coace blatul la foc mic, pentru aprox 35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Conde

Cand s-a racit (e bine sa-l lasi cat mai mult, eu l-am facut cu o zi inainte) il tai in trei felii egale.

dsc_5078 Pregateste cremele.

Crema 1

Pune intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele.

Amesteca, fara a lasa sa fiarba, pana la omogenizare, apoi adauga galbenusurile, zaharul si cacaua. Mai amesteca un minut si opreste focul.

Lasa sa se raceasca apoi adauga mascarpone si mixeaza bine.

Da crema la frigider pentru cel putin 4 ore.

Crema 2

Pune intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele.

Amesteca, fara a lasa sa fiarba, pana la omogenizare. Opreste focul, adauga zaharul vanilat, raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore.

Pregateste siropul

Caramelizeaza zaharul apoi adauga apa si lasa la fiert pentru 5 minute. Opreste focul, adauga Amaretto si lasa sa se raceasca.

Scoate crema 2 de la rece si mixeaz-o pana incepe sa capete consistenta. Adauga praful intaritor si mixeaza pana ce crema e bine legata.

Asamblare

Aseaza pe un platou prima felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema 1.

Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza si intinde crema 2.

Aseaza a treia felie de blat si insiropeaza, apoi da tortul la rece pentru o ora.

Intinde apoi inca 1/3 din crema 1 peste ultima felie de blat iar cu restul imbraca tortul si spriteaza cateva „moatze” cu ajutorul unui pos.

Decoreaza cu nuca sau ciocolata rasa apoi pastreaza tortul la rece.

tort

tort

 

 

 

 

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Îţi cam subapreciezi cititorii, ce înseamnă aia „mai ceri o felie”, adică ce, crezi că mi-e îmi e ruşine să cer două sau trei? 😀
    Altfel, nu comentez, a ieşit (şi de data asta) cum te-am învăţat. :)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu ciocolata si crema cu lapte condensat caramelizat

Tort cu ciocolata si crema cu lapte condensat caramelizat

Prima mea reteta din an, dragostea mea, desertul! 😀 Un tort fix pe sufletul meu, care are la baza reteta unui tort care-a cucerit pe toata lumea, adaptata de fiecare data altfel – cu cafea, […]

Tort cu crema de cafea si ciocolata

Tort cu crema de cafea si ciocolata

Nu pot incepe sa scriu aceasta reteta de tort fara sa va laud crema de cafea ce-am pregatit-o pentru el. Imi venea s-o mananc lingurita cu lingurita din bol :)))) Minunata! Iubitorii cafelei o vor […]

Tort cu ciocolata alba,  visine si mascarpone

Tort cu ciocolata alba, visine si mascarpone

Cand am vazut combinatia de blat si piscoturi din tortul preparat de Roxy, am stiut c-asa ceva mi-ar placea sa pregatesc pentru ziua fiului meu. Ca nu am respectat reteta, e alta poveste :), dar […]

Tort amandina

Tort amandina

Daca vrei un tort simplu, bun, aromat, deloc greu de facut, alege acest tort amandina! Rar om sa nu-i placa 😛 La noi are succes intotdeauna 😉 Mod de preparare Tort amandina Blat Separa albusurile […]