zurli

Cele mai rapide briose cu fulgi de ciocolata

Cele mai rapide briose cu fulgi de ciocolata

Vreti sa pregatiti briose rapide pentru micul dejun?

In nici 30 de minute le aveti pe masa!

Este una dintre acele retete rapide care nu trebuie sa va lipseasca din caietul cu retete.

Calde, pufoase, rumene si bune!

Ati incalzit laptele?

Sau le puneti la pachetel? 😉

briose-rapide

Ingrediente <strong>briose rapide</strong> cu fulgi de ciocolata

  • 250 g faina alba
  • 6 g praf de copt
  • 110 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • putina sare
  • coaja rasa de portocala
  • un plic zahar vanilat
  • un ou
  • 2 linguri fulgi ciocolata

briose2

Mod de preparare <strong>briose rapide</strong> cu fulgi de ciocolata

  1. Pentru ca totul merge foarte rapid, porneste cuptorul cand te apuci de treaba! 😉
  2. Pune intr-un bol toate ingredientele uscate (faina, praf de copt, zahar, sare, zahar vanilat). Amesteca.
  3. In alt bol pune untul topit (si racit), coaja rasa, laptele (la temperatura camerei) si oul. Amesteca.
  4. Pune amestecul lichid peste cel solid si omogenizeaza. Nu amesteca mult! Incorporeaza din cateva miscari si cele doua linguri de fulgi de ciocolata.
  5. Pregateste formele, unge-le cu putin ulei si umple-le cam 2/3 din inaltimea lor cu compozitia de briose rapide.
  6. Da-le la cuptor pentru 15-20 minute, la 180 grade. V-am zis ca face parte din colectia de reteta rapide si n-am mintit 😛
  7. Noi le-am servit la mic dejun 😉

briose -5

Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Arata demential! Iar la cat de simplu par de facut cred ca voi manca briose in fiecare zi timp de doua saptamani :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email