chec-aperitiv

chec-aperitiv

Chec aperitiv

„-Mama, mai ai chec aperitiv?

-Da, mai este putin.

-Te rog sa il lasi sa mi-l pui maine la scoala, ca tare bun a fost. Auzi mama, am dat cate putin si colegilor si o fetita mi-a cerut de 3 ori si a spus – mama ta face mancare mai buna decat mama mea. ”

:)))))

Un chec aperitiv grozav de simplu de facut, consistent si bun. Mic dejun, pachetel, ce vreti voi 🙂

chec-aperitiv

chec-aperitiv

Ingrediente chec aperitiv

  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr cascaval
  • 250 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr ciuperci fierte, feliate
  • coditele de la 5 cepe verzi

chec-aperitiv

chec-aperitiv

Conde

Mod de preparare Chec Aperitiv

  1. Intr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul)
  2. Adauga cascavalul ras , untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt, laptele, ciupercile  si ceapa verde, tocata.
  3. Omogenizeaza totul.
  4. Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si toarna amestecul.
  5. Niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic. Coace pana ce checul e frumos rumenit si feliaza-l rece.
  6. Pofta buna!

Sursa de inspiratie

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Vrei sa ma infiezi si pe mine? 😉 Pup,fata frumoasa! E delicios ce ai facut tu aici!


  2. Ce minunatie frumos colorata 🙂 Sigur ca le place copiilor, e delicios 🙂


  3. Ce bine arata ! Cu tot regimul meu , tot il fac !


  4. Buna ziua. Se poate adauga si sunca sau alt fel de carne ?


  5. Bună ! Sigur se adaugă 250 g făină? Punând în ordinea dată ingredientele, se formează mai degrabă un aluat de biscuiți, decât de chec. Mă gândeam că laptele trebuie adaugat înaintea făinii, nu după. În fine, am respectat rețeta și checul este în cuptor.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]