zurli

chec-aperitiv

chec-aperitiv

Chec aperitiv

„-Mama, mai ai chec aperitiv?

-Da, mai este putin.

-Te rog sa il lasi sa mi-l pui maine la scoala, ca tare bun a fost. Auzi mama, am dat cate putin si colegilor si o fetita mi-a cerut de 3 ori si a spus – mama ta face mancare mai buna decat mama mea. ”

:)))))

Un chec aperitiv grozav de simplu de facut, consistent si bun. Mic dejun, pachetel, ce vreti voi 🙂

chec-aperitiv

chec-aperitiv

Ingrediente chec aperitiv

  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr cascaval
  • 250 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr ciuperci fierte, feliate
  • coditele de la 5 cepe verzi

chec-aperitiv

chec-aperitiv

Mod de preparare Chec Aperitiv

  1. Intr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul)
  2. Adauga cascavalul ras , untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt, laptele, ciupercile  si ceapa verde, tocata.
  3. Omogenizeaza totul.
  4. Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si toarna amestecul.
  5. Niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic. Coace pana ce checul e frumos rumenit si feliaza-l rece.
  6. Pofta buna!

Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Vrei sa ma infiezi si pe mine? 😉 Pup,fata frumoasa! E delicios ce ai facut tu aici!


  2. Ce minunatie frumos colorata 🙂 Sigur ca le place copiilor, e delicios 🙂


  3. Ce bine arata ! Cu tot regimul meu , tot il fac !


  4. Buna ziua. Se poate adauga si sunca sau alt fel de carne ?


  5. Bună ! Sigur se adaugă 250 g făină? Punând în ordinea dată ingredientele, se formează mai degrabă un aluat de biscuiți, decât de chec. Mă gândeam că laptele trebuie adaugat înaintea făinii, nu după. În fine, am respectat rețeta și checul este în cuptor.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email