Chec cu cacao

Chec cu cacao

Cand spun „chec” spun „copilarie”. Chiar daca mama facea zeci de prajituri, era considerata in cartier „regina prajiturilor”:)) totusi asta e desertul care nu lipsea aproape niciodata de la cafeaua de Duminica dimineata.
Preparat cu drag in fiecare sambata era ca un fel de biscotti al ialienilor :)))
Economic..din categoria „mult si ieftin si bun”, ramane dulcele pe care l-am mancat chiar si-n vremurile mai grele cand mama incerca indiferent de imprejurari, sa nu ne lipseasca nimic.

Perfect alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca de cafea.

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • putin otet
  • un sfert cana ulei
  • un vr cutit sare
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 2 linguri cacao

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina.
Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase)
Punem peste faina apoi amestecam bine totul.

Pregatim formele. Le ungem cu putin ulei si tapetam fundul cu faina.
Din cantitatea asta va ies doua checuri in tavile obisnuite.
Eu am pus in forma de guguluf si a incaput tot amestecul ca e mare forma.

Turnam jumatate din compozitie in tavi iar in ce ramane adaugam cacaua si omogenizam.
Turnam in fir subtire exact in mijlocul amestecului deja turnat.
Introducem tava (tavile) in cuptorul preincalzit si coacem timp de 45-50 min la foc mic.
Dupa 5 minute rasturnam din forma si pudram cu zahar.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html

    O zi placuta !


  2. Imi aduc aminte cu drag de felia de chec cu lapte rece pe care o savuram in copilaire Duminica dupa amiaza. 🙂


  3. Foarte frumos ti-a iesit.
    Vreau si eu o bucatica, pentru cafeaua de maine dimineata. ;;)

  4. Anonymous says:

    Super delicios, da Coaja este bestialä.
    Usor caramelizatä de la coacere , sä-ti bati Copii.. Super tare


  5. Miha, fuse si se duse :))))


  6. Prietene, e tare bun si spornic :)))
    Am papat cu smantana, A fost buuun!


  7. Hristos a inviat!

    Cind mai faci checul asta?e grozav!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email