zurli

Chec cu cacao

Chec cu cacao

Cand spun „chec” spun „copilarie”. Chiar daca mama facea zeci de prajituri, era considerata in cartier „regina prajiturilor”:)) totusi asta e desertul care nu lipsea aproape niciodata de la cafeaua de Duminica dimineata.
Preparat cu drag in fiecare sambata era ca un fel de biscotti al ialienilor :)))
Economic..din categoria „mult si ieftin si bun”, ramane dulcele pe care l-am mancat chiar si-n vremurile mai grele cand mama incerca indiferent de imprejurari, sa nu ne lipseasca nimic.

Perfect alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca de cafea.

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • putin otet
  • un sfert cana ulei
  • un vr cutit sare
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 2 linguri cacao

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina.
Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase)
Punem peste faina apoi amestecam bine totul.

Pregatim formele. Le ungem cu putin ulei si tapetam fundul cu faina.
Din cantitatea asta va ies doua checuri in tavile obisnuite.
Eu am pus in forma de guguluf si a incaput tot amestecul ca e mare forma.

Turnam jumatate din compozitie in tavi iar in ce ramane adaugam cacaua si omogenizam.
Turnam in fir subtire exact in mijlocul amestecului deja turnat.
Introducem tava (tavile) in cuptorul preincalzit si coacem timp de 45-50 min la foc mic.
Dupa 5 minute rasturnam din forma si pudram cu zahar.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html

    O zi placuta !


  2. Imi aduc aminte cu drag de felia de chec cu lapte rece pe care o savuram in copilaire Duminica dupa amiaza. 🙂


  3. Foarte frumos ti-a iesit.
    Vreau si eu o bucatica, pentru cafeaua de maine dimineata. ;;)

  4. Anonymous says:

    Super delicios, da Coaja este bestialä.
    Usor caramelizatä de la coacere , sä-ti bati Copii.. Super tare


  5. Miha, fuse si se duse :))))


  6. Prietene, e tare bun si spornic :)))
    Am papat cu smantana, A fost buuun!


  7. Hristos a inviat!

    Cind mai faci checul asta?e grozav!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email