Chec cu cacao

Chec cu cacao

Cand spun „chec” spun „copilarie”. Chiar daca mama facea zeci de prajituri, era considerata in cartier „regina prajiturilor”:)) totusi asta e desertul care nu lipsea aproape niciodata de la cafeaua de Duminica dimineata.
Preparat cu drag in fiecare sambata era ca un fel de biscotti al ialienilor :)))
Economic..din categoria „mult si ieftin si bun”, ramane dulcele pe care l-am mancat chiar si-n vremurile mai grele cand mama incerca indiferent de imprejurari, sa nu ne lipseasca nimic.

Perfect alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca de cafea.

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • putin otet
  • un sfert cana ulei
  • un vr cutit sare
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 2 linguri cacao

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina.
Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase)
Punem peste faina apoi amestecam bine totul.

Pregatim formele. Le ungem cu putin ulei si tapetam fundul cu faina.
Din cantitatea asta va ies doua checuri in tavile obisnuite.
Eu am pus in forma de guguluf si a incaput tot amestecul ca e mare forma.

Turnam jumatate din compozitie in tavi iar in ce ramane adaugam cacaua si omogenizam.
Turnam in fir subtire exact in mijlocul amestecului deja turnat.
Introducem tava (tavile) in cuptorul preincalzit si coacem timp de 45-50 min la foc mic.
Dupa 5 minute rasturnam din forma si pudram cu zahar.

Pofta buna!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html

    O zi placuta !


  2. Imi aduc aminte cu drag de felia de chec cu lapte rece pe care o savuram in copilaire Duminica dupa amiaza. 🙂


  3. Foarte frumos ti-a iesit.
    Vreau si eu o bucatica, pentru cafeaua de maine dimineata. ;;)

  4. Anonymous says:

    Super delicios, da Coaja este bestialä.
    Usor caramelizatä de la coacere , sä-ti bati Copii.. Super tare


  5. Miha, fuse si se duse :))))


  6. Prietene, e tare bun si spornic :)))
    Am papat cu smantana, A fost buuun!


  7. Hristos a inviat!

    Cind mai faci checul asta?e grozav!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]