zurli

Chec cu ciocolata si stafide la Multicooker

Chec cu ciocolata si stafide la Multicooker

chec-cu-stafide

chec-cu-stafide

Ingrediente Chec cu stafide

  • 100 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 3 cescute faina
  • 150 ml lapte
  • o cescuta zahar
  • un plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare

se foloseste ca masura o cescuta cu masura 100 ml

Mod de preparare Chec cu stafide

  1. Mixeaza ouale spuma impreuna cu zaharul si aromele. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  2. Infierbanta bine laptele si adauga in el ciocolata rupta bucati, uleiul si cacaua si omogenizeaza.
  3. Lasa sa se racoreasca si adauga in fir subtire peste ouale spuma, mixand continuu.
  4. Adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  5. Omogenizeaza usor.
  6. Pregateste aparatul Philips Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
  7. Unge vasul cu putin unt si toarna compozitia de chec.
  8. Deasupra presara stafidele.
  9. Inchide capacul vasului, selecteaza din Meniu functia Bake, seteaza timpul la 50 minute si temperatura la 150 grade si apoi apasa Start.
  10. Dupa finalizarea programului mai lasa 5-10 minute checul in vas apoi rastoarna-l pe un platou.
  11. Il poti imbraca in crema de ciocolata sau il servesti ca atare, alaturi de-un pahar cu lapte.
  12. Copiilor le-a placut mult de tot cu smantana 🙂

Poti coace checul si-n cuptorul traditional.

chec-cu-strafide

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email