zurli

Chec cu fructe uscate

Chec cu fructe uscate

Va las ceva pe dimineata? ;;) Unul dintre cele mai bune checuri! Aromat, umed, fraged, o bunatate atat la cafea cat si cu o cana de iaurt.Danut a zis – bun, foarte bun! Imi dai si mie reteta? :)) Nu am poze cu el intreg, l-am pregatit sambata seara si doar cateva felii am putut pastra pentru poza 🙂

chec-cu-fructe

Ingredients

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 350 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • un vf. cutit sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide
  • 50 gr fistic
  • 50 ml Amaretto (sau Rom)

Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto.

Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana.

Preincalziti cuptorul.

Se cerne faina cu sarea si praful de copt si se adauga peste unt. Se amesteca usor.

Se scurg fructele si se pudreaza cu o lingura/doua de faina.

Se adauga in compozitie, se adauga si fisticul si se incorporeaza usor.

Se tapeteaza o forma obisnuita de chec, cu ulei si faina si se toarna compozitia.

Se baga tava la cuptor si se coace checul la foc mic pentru 50-55 minute.

Cand s-a racit se desprind usor marginile de peretii tavii si se rastoarna usor, cu grija, e foarte fraged.

Sursa

chec 2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Ce frumos a crescut! :X


  2. Daca zici tu ca-i umed , il pun in aplicare 🙂 ; nu ne plac inecacioasele


  3. E perfect dimineata langa o cana de cafea cu lapte!


  4. O bunatate,un deliciu!


  5. Bine ca ne-ai spus de la inceput ca nu mai ai decat doua felii.. 🙂
    Tare bine arata!!


  6. Ar fi mers de minune o felie de chec alaturi de cafea mea!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email