Chec economic

Chec economic

Nu intotdeauna cand vrei ceva bun ai tot ce-ti trebuie in casa.

In schimb cand vrei sa prepari acest chec economic, e aproape imposibil sa fie valabila fraza de mai sus. Preparat cu ingrediente accesibile si existente aproape in permanenta in casa, acest chec poate constitui un mic dejun sau un pachetel pentru care nu ai nevoie nici de cine stie ce efort, nici de prea multi bani :- )

chec-economic

 

 

Ingrediente Chec economic

  • 2 oua
  • 3/4 pahar ulei masline sau ulei de floarea soarelui
  • 1 pahat si 1/2 zahar
  • 2 pahare lapte
  • 4 pahare faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • un praf sare

Ingredientele sunt masurate cu un pahar de 250 ml

chec-economic-2

Mod de preparare Chec economic

  1. Intr-un bol mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Eu as recomanda zahar pudra pentru a se dilua mai repede. Te opresti din mixat doar cand zaharul e complet diluat si volumul ingredientelor amestecate dublat.
  2. Adaugi lapte si uleiul apoi omogenizezi.
  3. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi bicarbonatul stins, fie cu lamaie fie cu otet, si omogenizezi amestecand usor.
  4. Imparti compozitia in doua boluri. Intr-unul pui 2/3 din ea iar in celalalt 1/3.
  5. In primul bol adaugi zeama si coaja de lamaie iar in al doilea cacaua si 3 linguri lapte.
  6. Omogenizezi in ambele boluri.
  7. Pregatesti doua tavi obisnuite pentru chec, le ungi cu ulei si presari faina.
  8. Torni in fiecare cate jumatate din amestecul cu lamaie.
  9. Deasupra de fiecare torni din compozitia cu cacao, de-a lungul tavii, cate jumatate din amestec.
  10. „Imprastii” usor cu o furculita din amestecul cu cacao in cel alb, pentru un aspect usor marmorat.
  11. Dai tavile in cuptorul preincalzit si coci la foc mediu pentru 35-40 minute.
  12. Poti presara deasupra nuci, alune sau stafide.
  13. Opresti focul cand checurile trec testuul cu scobitoarea si le scoti din tavi cand s-au racit usor.
  14. Noua ne place alaturi de o cana cu lapte.

 

 Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Chiar daca e economic, nu se vede 🙂 Arata foarte bine si imi inchipui cat e de gustos 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email