Chec economic

Chec economic

Nu intotdeauna cand vrei ceva bun ai tot ce-ti trebuie in casa.

In schimb cand vrei sa prepari acest chec economic, e aproape imposibil sa fie valabila fraza de mai sus. Preparat cu ingrediente accesibile si existente aproape in permanenta in casa, acest chec poate constitui un mic dejun sau un pachetel pentru care nu ai nevoie nici de cine stie ce efort, nici de prea multi bani :- )

chec-economic

 

 

Ingrediente Chec economic

  • 2 oua
  • 3/4 pahar ulei masline sau ulei de floarea soarelui
  • 1 pahat si 1/2 zahar
  • 2 pahare lapte
  • 4 pahare faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • un praf sare

Ingredientele sunt masurate cu un pahar de 250 ml

chec-economic-2

Mod de preparare Chec economic

  1. Intr-un bol mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Eu as recomanda zahar pudra pentru a se dilua mai repede. Te opresti din mixat doar cand zaharul e complet diluat si volumul ingredientelor amestecate dublat.
  2. Adaugi lapte si uleiul apoi omogenizezi.
  3. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi bicarbonatul stins, fie cu lamaie fie cu otet, si omogenizezi amestecand usor.
  4. Imparti compozitia in doua boluri. Intr-unul pui 2/3 din ea iar in celalalt 1/3.
  5. In primul bol adaugi zeama si coaja de lamaie iar in al doilea cacaua si 3 linguri lapte.
  6. Omogenizezi in ambele boluri.
  7. Pregatesti doua tavi obisnuite pentru chec, le ungi cu ulei si presari faina.
  8. Torni in fiecare cate jumatate din amestecul cu lamaie.
  9. Deasupra de fiecare torni din compozitia cu cacao, de-a lungul tavii, cate jumatate din amestec.
  10. „Imprastii” usor cu o furculita din amestecul cu cacao in cel alb, pentru un aspect usor marmorat.
  11. Dai tavile in cuptorul preincalzit si coci la foc mediu pentru 35-40 minute.
  12. Poti presara deasupra nuci, alune sau stafide.
  13. Opresti focul cand checurile trec testuul cu scobitoarea si le scoti din tavi cand s-au racit usor.
  14. Noua ne place alaturi de o cana cu lapte.

 

 Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Chiar daca e economic, nu se vede 🙂 Arata foarte bine si imi inchipui cat e de gustos 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email