Chec economic

Chec economic

Nu intotdeauna cand vrei ceva bun ai tot ce-ti trebuie in casa.

In schimb cand vrei sa prepari acest chec economic, e aproape imposibil sa fie valabila fraza de mai sus. Preparat cu ingrediente accesibile si existente aproape in permanenta in casa, acest chec poate constitui un mic dejun sau un pachetel pentru care nu ai nevoie nici de cine stie ce efort, nici de prea multi bani :- )

chec-economic

 

 

Ingrediente Chec economic

  • 2 oua
  • 3/4 pahar ulei masline sau ulei de floarea soarelui
  • 1 pahat si 1/2 zahar
  • 2 pahare lapte
  • 4 pahare faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • un praf sare

Ingredientele sunt masurate cu un pahar de 250 ml

chec-economic-2

Mod de preparare Chec economic

  1. Intr-un bol mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Eu as recomanda zahar pudra pentru a se dilua mai repede. Te opresti din mixat doar cand zaharul e complet diluat si volumul ingredientelor amestecate dublat.
  2. Adaugi lapte si uleiul apoi omogenizezi.
  3. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi bicarbonatul stins, fie cu lamaie fie cu otet, si omogenizezi amestecand usor.
  4. Imparti compozitia in doua boluri. Intr-unul pui 2/3 din ea iar in celalalt 1/3.
  5. In primul bol adaugi zeama si coaja de lamaie iar in al doilea cacaua si 3 linguri lapte.
  6. Omogenizezi in ambele boluri.
  7. Pregatesti doua tavi obisnuite pentru chec, le ungi cu ulei si presari faina.
  8. Torni in fiecare cate jumatate din amestecul cu lamaie.
  9. Deasupra de fiecare torni din compozitia cu cacao, de-a lungul tavii, cate jumatate din amestec.
  10. „Imprastii” usor cu o furculita din amestecul cu cacao in cel alb, pentru un aspect usor marmorat.
  11. Dai tavile in cuptorul preincalzit si coci la foc mediu pentru 35-40 minute.
  12. Poti presara deasupra nuci, alune sau stafide.
  13. Opresti focul cand checurile trec testuul cu scobitoarea si le scoti din tavi cand s-au racit usor.
  14. Noua ne place alaturi de o cana cu lapte.

 

 Sursa de inspiratie

 

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Chiar daca e economic, nu se vede 🙂 Arata foarte bine si imi inchipui cat e de gustos 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]