zurli

Chec in doua culori

chec

 

 

Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala.

La noi acasa se mananca extrem de bine indiferent cum aleg sa le prepar.

Reteta checului de fata e grozav de buna! Usor de facut, pufos si aromat, merge minunat la cafea sau cu lapte.

chec-3

Ingrediente Chec in doua culori

  • 7 oua mari
  • 350 g faina alba
  • un plic praf de copt stins cu 2 linguri otet
  • 300 g zahar
  • 12 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 3 linguri cacao + 3 linguri apa
  • o lingurita esenta rom
  • un vf cutit sare
  • zahar vanilat

chec-2

Mod de preparare Chec in doua culori
Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare.

Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert.

Astepti doua minute sa se racoreasca usor siropul, apoi il incorporezi usor, in fir subtire, in albusurile batute spuma.

Mixezi galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu otet, cateva secunde.

Le adaugi peste albusuri, pui si faina si incorporezi totul amestecand usor de jos in sus.

Pui separat 1/3 din amestec si adaugi in el cacaua si cele 3 linguri de apa. Omogenizezi.

Ungi cu ulei doua tavite de chec, presari faina si imparti in ele in mod egal compozitia galbena.

Pui deasupra compozitia cu cacao, iar cu coada unei lingurite amesteci usor, circular, cele doua compozitii, dand un aspect marmorat checurilor.

Optional poti presara putina nuca tocata.

Introduci tavile in cuptorul preincalzit si coci checurile, la foc mic, pentru 35-40 minute – pana ce se rumenesc usor si trec testul cu scobitoarea.

Le feliezi cand s-au racit complet.

Sursa

1
234
chec-4

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email