Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel.

Hai, mai ziceti voi 😉

Ingrediente chec la tava

  • 8 oua (daca-s de casa, cu-atat mai bine!)
  • 100 ml ulei
  • 2-3 lamai (2 am pus eu; si coaja rasa si zeama)
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • un strop de rom

eu as mai pune, pe viitor, stafide si nuci in compozitie 😉

Mod de preparare chec la tava

Separa albusurile de galbenusuri

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana s-a diluat complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Galbenusurile mixeaza-le usor cu uleiul si zeama de la cele 2-3 lamai. Doar pana la omogenizare, nu-i cazul sa insisti 😉 Pune praful de copt stins cu putina lamaie.

Adauga-le peste albusuri si amesteca usor, de jos in sus.

Cerne faina si adaug-o peste compozitia cu oua. Adauga si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

Omogenizeaza usor.

Pregateste o tava termorezistenta de 20 cm/24 cm.

Unge-o cu ulei si presara faina.

Toarna 2/3 din compozitie in tava si niveleaza.

In restul compozitiei pune cacaua, romul si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-un pos si spriteaza din ea in compozitia galbena. Spriteaza inauntru, cate putin, nu la suprafata.

Daca vrei sa simplifici treaba pune cu o lingurita, pe ici colo 😉

Asa cum am zis, daca-mi trecea prin minte :D, adaugam in compozitie stafide si bucati de nuca prajita 😉

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.

La cuptorul cu ventilatie seteaza 150-160 grade, 40-45 minute.

Lasa apoi checul la tava sa se raceasca si taie-l cuburi.

Optional pudreaza cu zahar pudra.



Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email