Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel.

Hai, mai ziceti voi 😉

Ingrediente chec la tava

  • 8 oua (daca-s de casa, cu-atat mai bine!)
  • 100 ml ulei
  • 2-3 lamai (2 am pus eu; si coaja rasa si zeama)
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • un strop de rom

eu as mai pune, pe viitor, stafide si nuci in compozitie 😉

Mod de preparare chec la tava

Separa albusurile de galbenusuri

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana s-a diluat complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Galbenusurile mixeaza-le usor cu uleiul si zeama de la cele 2-3 lamai. Doar pana la omogenizare, nu-i cazul sa insisti 😉 Pune praful de copt stins cu putina lamaie.

Adauga-le peste albusuri si amesteca usor, de jos in sus.

Cerne faina si adaug-o peste compozitia cu oua. Adauga si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

Omogenizeaza usor.

Pregateste o tava termorezistenta de 20 cm/24 cm.

Unge-o cu ulei si presara faina.

Toarna 2/3 din compozitie in tava si niveleaza.

In restul compozitiei pune cacaua, romul si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-un pos si spriteaza din ea in compozitia galbena. Spriteaza inauntru, cate putin, nu la suprafata.

Daca vrei sa simplifici treaba pune cu o lingurita, pe ici colo 😉

Asa cum am zis, daca-mi trecea prin minte :D, adaugam in compozitie stafide si bucati de nuca prajita 😉

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.

La cuptorul cu ventilatie seteaza 150-160 grade, 40-45 minute.

Lasa apoi checul la tava sa se raceasca si taie-l cuburi.

Optional pudreaza cu zahar pudra.



 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]