Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel.

Hai, mai ziceti voi 😉

Ingrediente chec la tava

  • 8 oua (daca-s de casa, cu-atat mai bine!)
  • 100 ml ulei
  • 2-3 lamai (2 am pus eu; si coaja rasa si zeama)
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • un strop de rom

eu as mai pune, pe viitor, stafide si nuci in compozitie 😉

Mod de preparare chec la tava

Separa albusurile de galbenusuri

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana s-a diluat complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Galbenusurile mixeaza-le usor cu uleiul si zeama de la cele 2-3 lamai. Doar pana la omogenizare, nu-i cazul sa insisti 😉 Pune praful de copt stins cu putina lamaie.

Adauga-le peste albusuri si amesteca usor, de jos in sus.

Cerne faina si adaug-o peste compozitia cu oua. Adauga si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

Omogenizeaza usor.

Pregateste o tava termorezistenta de 20 cm/24 cm.

Unge-o cu ulei si presara faina.

Toarna 2/3 din compozitie in tava si niveleaza.

In restul compozitiei pune cacaua, romul si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-un pos si spriteaza din ea in compozitia galbena. Spriteaza inauntru, cate putin, nu la suprafata.

Daca vrei sa simplifici treaba pune cu o lingurita, pe ici colo 😉

Asa cum am zis, daca-mi trecea prin minte :D, adaugam in compozitie stafide si bucati de nuca prajita 😉

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.

La cuptorul cu ventilatie seteaza 150-160 grade, 40-45 minute.

Lasa apoi checul la tava sa se raceasca si taie-l cuburi.

Optional pudreaza cu zahar pudra.



Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email