Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel.

Hai, mai ziceti voi 😉

Ingrediente chec la tava

  • 8 oua (daca-s de casa, cu-atat mai bine!)
  • 100 ml ulei
  • 2-3 lamai (2 am pus eu; si coaja rasa si zeama)
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • un strop de rom

eu as mai pune, pe viitor, stafide si nuci in compozitie 😉

Mod de preparare chec la tava

Separa albusurile de galbenusuri

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana s-a diluat complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Galbenusurile mixeaza-le usor cu uleiul si zeama de la cele 2-3 lamai. Doar pana la omogenizare, nu-i cazul sa insisti 😉 Pune praful de copt stins cu putina lamaie.

Adauga-le peste albusuri si amesteca usor, de jos in sus.

Cerne faina si adaug-o peste compozitia cu oua. Adauga si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

Omogenizeaza usor.

Pregateste o tava termorezistenta de 20 cm/24 cm.

Unge-o cu ulei si presara faina.

Toarna 2/3 din compozitie in tava si niveleaza.

In restul compozitiei pune cacaua, romul si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-un pos si spriteaza din ea in compozitia galbena. Spriteaza inauntru, cate putin, nu la suprafata.

Daca vrei sa simplifici treaba pune cu o lingurita, pe ici colo 😉

Asa cum am zis, daca-mi trecea prin minte :D, adaugam in compozitie stafide si bucati de nuca prajita 😉

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.

La cuptorul cu ventilatie seteaza 150-160 grade, 40-45 minute.

Lasa apoi checul la tava sa se raceasca si taie-l cuburi.

Optional pudreaza cu zahar pudra.



Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email