Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel.

Hai, mai ziceti voi 😉

Ingrediente chec la tava

  • 8 oua (daca-s de casa, cu-atat mai bine!)
  • 100 ml ulei
  • 2-3 lamai (2 am pus eu; si coaja rasa si zeama)
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • un strop de rom

eu as mai pune, pe viitor, stafide si nuci in compozitie 😉

Mod de preparare chec la tava

Separa albusurile de galbenusuri

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana s-a diluat complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Galbenusurile mixeaza-le usor cu uleiul si zeama de la cele 2-3 lamai. Doar pana la omogenizare, nu-i cazul sa insisti 😉 Pune praful de copt stins cu putina lamaie.

Adauga-le peste albusuri si amesteca usor, de jos in sus.

Cerne faina si adaug-o peste compozitia cu oua. Adauga si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

Omogenizeaza usor.

Pregateste o tava termorezistenta de 20 cm/24 cm.

Unge-o cu ulei si presara faina.

Toarna 2/3 din compozitie in tava si niveleaza.

In restul compozitiei pune cacaua, romul si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-un pos si spriteaza din ea in compozitia galbena. Spriteaza inauntru, cate putin, nu la suprafata.

Daca vrei sa simplifici treaba pune cu o lingurita, pe ici colo 😉

Asa cum am zis, daca-mi trecea prin minte :D, adaugam in compozitie stafide si bucati de nuca prajita 😉

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.

La cuptorul cu ventilatie seteaza 150-160 grade, 40-45 minute.

Lasa apoi checul la tava sa se raceasca si taie-l cuburi.

Conde

Optional pudreaza cu zahar pudra.



Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]