Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Ati mai facut voi retete de chec, de chec pufos sau chec cu nuci, da’ nu asa de bune 😛

Daca nu ai gansit pana acum reteta de chec perfecta, crede-ma ca aceasta te va multumi pe deplin!

Ingrediente <em>chec cu nuci</em>

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

chec-cu-nuci

Mod de preparare Chec pufos cu nuci

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei de chec pufos.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul cu nuci la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.
  9. Sper c-o sa-ti placa si o sa incerci si tu aceasta reteta de chec :).

 

M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

chec-cu-nuci1chec-pufos

Retete Papa Bun

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. I want to break free …:))))
    Ti-am mai spus cat imi place, nu? Si cat mi-ar fi placut sa il savurez…dar asta-i alta poveste :)))) muaaah!


  2. DELICIU doar atat!!

  3. Pingback: Chec pufos cu nuca si cacao


  4. Delicios si pufos ! 🙂


  5. o canita cu faina??? ii ceva gluma?


    • Oana, daca ai fi citit toata reteta ai fi vazut in finalul listei o nota care zice – am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml.
      E asa de greu de masurat c-o canita, asa cum am specificat?

  6. Popescu Luminita says:

    Imi place reteta ta! simpla si explicata pe intelesul tuturor!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii, cu aceste fursecuri cu ciocolata, la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email