Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Ati mai facut voi retete de chec, de chec pufos sau chec cu nuci, da’ nu asa de bune 😛

Daca nu ai gansit pana acum reteta de chec perfecta, crede-ma ca aceasta te va multumi pe deplin!

Ingrediente <em>chec cu nuci</em>

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

chec-cu-nuci

Mod de preparare Chec pufos cu nuci

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei de chec pufos.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul cu nuci la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.
  9. Sper c-o sa-ti placa si o sa incerci si tu aceasta reteta de chec :).

 

M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

chec-cu-nuci1chec-pufos

Retete Papa Bun

 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. I want to break free …:))))
    Ti-am mai spus cat imi place, nu? Si cat mi-ar fi placut sa il savurez…dar asta-i alta poveste :)))) muaaah!


  2. DELICIU doar atat!!

  3. Pingback: Chec pufos cu nuca si cacao


  4. Delicios si pufos ! 🙂


  5. o canita cu faina??? ii ceva gluma?


    • Oana, daca ai fi citit toata reteta ai fi vazut in finalul listei o nota care zice – am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml.
      E asa de greu de masurat c-o canita, asa cum am specificat?

  6. Popescu Luminita says:

    Imi place reteta ta! simpla si explicata pe intelesul tuturor!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]