Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Ati mai facut voi retete de chec, de chec pufos sau chec cu nuci, da’ nu asa de bune 😛

Daca nu ai gansit pana acum reteta de chec perfecta, crede-ma ca aceasta te va multumi pe deplin!

Ingrediente <em>chec cu nuci</em>

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

chec-cu-nuci

Mod de preparare Chec pufos cu nuci

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei de chec pufos.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul cu nuci la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.
  9. Sper c-o sa-ti placa si o sa incerci si tu aceasta reteta de chec :).

Conde

 

M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

chec-cu-nuci1chec-pufos

Retete Papa Bun

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. I want to break free …:))))
    Ti-am mai spus cat imi place, nu? Si cat mi-ar fi placut sa il savurez…dar asta-i alta poveste :)))) muaaah!


  2. DELICIU doar atat!!

  3. Pingback: Chec pufos cu nuca si cacao


  4. Delicios si pufos ! 🙂


  5. o canita cu faina??? ii ceva gluma?


    • Oana, daca ai fi citit toata reteta ai fi vazut in finalul listei o nota care zice – am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml.
      E asa de greu de masurat c-o canita, asa cum am specificat?

  6. Popescu Luminita says:

    Imi place reteta ta! simpla si explicata pe intelesul tuturor!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]

Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]