Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Ati mai facut voi retete de chec, de chec pufos sau chec cu nuci, da’ nu asa de bune 😛

Daca nu ai gansit pana acum reteta de chec perfecta, crede-ma ca aceasta te va multumi pe deplin!

Ingrediente <em>chec cu nuci</em>

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

chec-cu-nuci

Mod de preparare Chec pufos cu nuci

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei de chec pufos.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul cu nuci la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.
  9. Sper c-o sa-ti placa si o sa incerci si tu aceasta reteta de chec :).

 

M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

chec-cu-nuci1chec-pufos

Retete Papa Bun

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. I want to break free …:))))
    Ti-am mai spus cat imi place, nu? Si cat mi-ar fi placut sa il savurez…dar asta-i alta poveste :)))) muaaah!


  2. DELICIU doar atat!!

  3. Pingback: Chec pufos cu nuca si cacao


  4. Delicios si pufos ! 🙂


  5. o canita cu faina??? ii ceva gluma?


    • Oana, daca ai fi citit toata reteta ai fi vazut in finalul listei o nota care zice – am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml.
      E asa de greu de masurat c-o canita, asa cum am specificat?

  6. Popescu Luminita says:

    Imi place reteta ta! simpla si explicata pe intelesul tuturor!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email