Ati mai facut voi retete de chec, de chec pufos sau chec cu nuci, da’ nu asa de bune 😛
Daca nu ai gansit pana acum reteta de chec perfecta, crede-ma ca aceasta te va multumi pe deplin!
Ingrediente chec cu nuci
- 4 oua mari (sau 5 oua mici)
- o canita zahar tos
- o canita faina de grau
- o lingurita praf de copt
- 6 linguri ulei
- un varf cutit sare
- 3 linguri zeama lamaie
- o lingurita coaja rasa de lamaie
- o lingura cacao
- 150 gr nuci
am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml
“Mod de preparare Chec pufos cu nuci”
- Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
- Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
- Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
- Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
- Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
- In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
- Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei de chec pufos.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul cu nuci la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.
- Sper c-o sa-ti placa si o sa incerci si tu aceasta reteta de chec :).
M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html
I want to break free …:))))
Ti-am mai spus cat imi place, nu? Si cat mi-ar fi placut sa il savurez…dar asta-i alta poveste :)))) muaaah!
DELICIU doar atat!!
Delicios si pufos ! 🙂
o canita cu faina??? ii ceva gluma?
Oana, daca ai fi citit toata reteta ai fi vazut in finalul listei o nota care zice – am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml.
E asa de greu de masurat c-o canita, asa cum am specificat?
Imi place reteta ta! simpla si explicata pe intelesul tuturor!
Multumesc, Luminita! >:d<