chec-cu-portocale

chec-cu-portocale

Chec pufos cu portocale

Nu aveti idee cum miroase in casa cat e checul in cuptor.
Este grozav de bun si de pufos, la mine s-a papat imediat, iar nu am nimic bun pentru maine.
4 galbenusuri
70-80 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
50 ml suc portocala proaspat stors
50 ml ulei
zahar vanilat- 2 plicuri
2-3 linguri zahar
coaja rasa de la doua portocale
4 albusuri
8 gr amidon
75 gr zahar
Se amesteca galbenusurile  cu zahar.
Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa.
Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma si se bate pana se topeste zaharul.
Se ia 1/3 din amestec si se adauga in cel de galbenusuri, omogenizand.
Se adauga apoi si restul, amestecand usor.
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge o forma cu diametrul de 17 cm (a mea a fost mai mare, data fiind forma)cu ulei si se tapeteaza fundul cu faina.
Se toarna amestecul si se introduce apoi tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Sursa

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. Arata super bine!!! Imi place ca ai schimbat fundalul…da foarte bine. Delicios!!!


  2. Draga mea tu esti super extra nu??? de fiecare data cand intru la tine, alt sablon.. unul mai fain ca altul !! Ce sa mai zic de dulcegarie?? e super ca de obicei.. astept si reteta!! ca stiu c-ai fost ocupata cu mine pe umarul tau la telefon:)) Pupici Gabyta si multumesc mult!!!!


  3. Gabi,
    tu acuma vrei sa te razbuni pe noi si ne faci in ciuda.
    ce te faci daca te trezesti cu toate pe cap ?
    Hai! pune-te pe copt ca venim ….


  4. Licutza, multumesc tare mult.
    Da’..am vrut o schimbare :)) dar mie-mi place mult si pe alb. Te pup.


  5. Anto, sablonul e acelasi de vreo luna insa lucram la el :))).
    Ocupata cu mare drag :P.Este foarte bun checul, foarte foarte bun. Al meu nu e asa inalt ca al sursei ca forma are 17cm doar la baza , in rest e mai mare, dar iar zic :)), e foarte bun.
    Cu multa placere.Si eu .


  6. Imi place ca incerci si alte fundaluri, cu albul te descurci super bine!Ori te-ai pus pe facut dulciuri ori nu…lasa ca eu o sa slabesc si tu o sa te ingrasi si ne intalnim la jumatate.


  7. :)))))))

    Miti, fac de toate dar de ex daca am fct pilaf,de cate ori sa-l pun ?:)))

    Mai..am inceput sa nu mai pap seara, nu stiu cat ma tine 😀 :)))


  8. eu as face unul cu portocale dar si unul cu lamaie asa de pofta.minunat!pup cu drag


  9. Saraaah, ce idee fainaaa!!!!O sa fac si eu.
    Somnic bun!

  10. Anonymous says:

    Si la mine place mult……
    Frumos ca de obicei si gustos…
    Super tare


  11. Pufos si frumos.
    O zi frumoasa si racoroasa!


  12. Foarte pufos si cred ca este si foarte bun!


  13. Pai cum sa nu se manance imediat la cum arata?
    Se vede clar ca e pufos, seamana cu un buretel.
    Clar il voi face si eu candva si ca sa nu uit reteta o salvez.


  14. Prietene, asa de aromat si pufos a fost. Ca un buretel :))


  15. Medutz, nu ma sufoci destul? Tre’ sa-ti mai raspund si aici??:))))


  16. Cristina, este.Si o spun sincer!


  17. Bucate Apetisante, astept impresii.Pupici.

  18. micsa speranta says:

    off.arata super si acum m-am pus sa-l fac dar cum ploua afara nu ies dupa portocale si am pus lamaie dar fac si cu portocala neaparat.multumim.foarte fain.o seara faina.pupici.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]