mnb

Chec pufos cu portocale

chec-cu-portocale
2.07KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email
Nu aveti idee cum miroase in casa cat e checul in cuptor.
Este grozav de bun si de pufos, la mine s-a papat imediat, iar nu am nimic bun pentru maine.
4 galbenusuri
70-80 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
50 ml suc portocala proaspat stors
50 ml ulei
zahar vanilat- 2 plicuri
2-3 linguri zahar
coaja rasa de la doua portocale
4 albusuri
8 gr amidon
75 gr zahar
Se amesteca galbenusurile  cu zahar.
Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa.
Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma si se bate pana se topeste zaharul.
Se ia 1/3 din amestec si se adauga in cel de galbenusuri, omogenizand.
Se adauga apoi si restul, amestecand usor.
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge o forma cu diametrul de 17 cm (a mea a fost mai mare, data fiind forma)cu ulei si se tapeteaza fundul cu faina.
Se toarna amestecul si se introduce apoi tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Sursa

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

20 Comments

Leave a Reply

eighteen − 17 =