Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des?

Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂

Dar asta, de departe e NO1. pentru c-am ales sa folosesc la el ceva bun si sanatos despre care o sa va spun cateva cuvinte :).

Comparativ cu oul de gaina are de două ori mai multă Vitamina A, de aproape două ori mai mult B2, de peste trei ori mai multă vitamină B1, peste dublu B3, de două ori mai mult fier, dar bineînţeles că este bogat şi în calciu, fosfor, şi tot restul complexului de vitamine B (12-9-6), A, D3 şi E.

Nu cauzează alergii. Această proteină este atât de eficientă încât derivate ale ei sunt folosite în industria farmaceutică pentru medicamente anti-alergice. În industria frumuseţii, extracte din ouă din prepeliţă sunt incluse în unele şampoane de păr, datorită modului în care acestea hrănesc firul de păr.

Este întâlnit foarte des şi în dieta copiilor, care sunt în general mofturoşi şi nu vor să mănânce prea mult.

Da, ati aflat intre timp despre ce ingredient este vorba, dar pe site-ul din link-ul de mai sus puteti gasi informatii mult mai detaliate (si bine documentate) despre ouale si carnea de prepelita precum si beneficiile acestora, despre colesterol si confuziile din jurul acestuia, va recomand sa aruncati un ochi!
DSC_1223

Ingrediente

  • 12 oua de prepelita (sau 5 oua de gaina)
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 100 g branza telemea
  • 150 g sunca presata afumata
  • 100 g cabanos
  • 2 ardei capia rosii
  • 20 ml ulei
  • o lingurita praf copt
  • masline fara sambur
  • sare
  • piper

DSC_1221[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Intr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para.
  2. Adauga laptele si mai bate cu telul un minut.
  3. E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai sfaramat-o intre degete si sa omogenizezi.
  4. Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca.
  5. Toaca cubulete sunca, rondele subtiri cabanosul, ardeiul spalat, curatat si feliat taie-l cubulete, iar maslinele taie-le-n bucatele mici.
  6. Adauga-le peste compozitie si omogenizeaza.
  7. Pregateste o tava de chec . unge-o cu ulei si presara faina.
  8. Toarna compozitia atat cat sa ajunga pana a 3/4 din inaltimea tavii. Eu am facut intr-o tavita mai mica si-am pus si-n 6 forme de briose. Aici depinde de tava folosita.
  9. Introdu la cuptor si lasa pana se rumeneste frumos.
  10. Lasa la racit apoi feliaza.
  11. Stiti ce mi-au zis copiii mei? Are gust a pizza, de acum sa nu mai faci pizza, fa doar de asta.
  12. 😛 Pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Elegant si super delicios!!


  2. De cand n-am mai facut un chec sarat… Super arata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email