zurli

Chec simplu cu cacao si stafide

Dimineata la cafea, c-o cana de lapte pentru mic dejun, desert sau pachetel, intotdeauna reteta de chec simplu s-a adaptat la orice situatie :))

Varianta de chec simplu vazuta la Iuliana mi-a facut o pofta teribila, asa c-am testat-o.

Iese garantat!

chec3

Ingrediente Chec simplu cu stafide

  • 6 oua mari
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • o lingurita praf de copt
  • 30 gr stafide inmuiate in apa fierbinte
  • putina sare
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao+2 linguri lapte

chec

 

[preparare title=”Mod de preparare Chec simplu cu stafide”]

  1. Separam ouale , albusurile le batem spuma  cu zaharul pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
  2. Galbenusurile le amestecam cu sarea ,zaharul vanilat,laptele si uleiul.
  3. Incorporam galbenusurile la albusuri ,putin cate putin,amestecand delicat de sus in jos.
  4. Apoi inglobam si faina cernuta impreuna cu praful de copt.La final incorporam stafidele scurse bine.
  5. Punem un sfert din compozitie intr-un alt bol unde am pus cacaua si cele doua linguri de lapte si amestecam sa se omogenizeze.
  6. Tapetam doua tavi mici de chec cu hartie de copt si punem compozitia fara cacao iar desupra cea de cacao.Amestecam de sus in jos cu o lingura pentru a obtine efectul marmorat.
  7. Dam tavile in cuptorul preincalzit si coacem la foc mic pentru 40-45 minute.
  8. Il taiem cand s-a racit.

[/preparare]

DSC_0183

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Foarte fain arata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email