Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

Asa cum v-am povestit in articolul precedent, sunt cucerita de Green Sugar si n-o zic doar de complezenta ci chiar imi place si fie nu sunt io super mofturoasa , fie asa este, dar nu gasesc mare diferenta fata de zahar (ca si gust) ci doar un plus fata de acesta , din multe puncte de vedere 😉

Asa ca provocarea Iulianei a picat la fix cu desertul meu de week-end. Dar de fapt gresesc ca nu ne-a tinut decat o zi. Toti ai casei, prieteni, rude si dus a fost! :))

mona2

 

Banuiesc c-ati ghicit in ce cana-mi beau eu cafeaua de cand am achizitionat produse Green Sugar 😉

Daca si voua va place canita si-n plus vreti sa incercati  acest indulcitor natural, va ofer o varianta simpla de-a intra in posesia lor – va inscrieti in Concurs 😉

E foarte simplu ce va cer:

  • in perioada 3 – 9 mai sa dati like paginii Green Sugar
  • sa mergeti pe site-ul lor – http://greensugar.ro/gama-de-produse/
  • imi lasati aici link cu produsul care va tenteaza de acolo, numele si adresa dumneavoastra de email
  • la sfarsitul perioadei vom pune la treaba random.org si vom extrage un castigator care va primi premiul din imagine.
  • castigatorul va fi anuntat pe 10 mai.

Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.

50STK_CANA-e1426441841115

Si-acum sa revenim la reteta:

Ingrediente crusta de biscuit

  • 200 gr biscuiti simpli
  • o lingura gem caise
  • o lingura indulcitor natural Green Sugar
  • 100 gr unt

Ingrediente cheesecake de lamaie

  • 120 gr mascarpone
  • 300 gr crema de branza (sau branza de vaci super cremoasa)
  • 180 gr indulcitor Green Sugar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa fin de la o lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingurita vanilie
  • 12 gr gelatina
  • 80 ml lapte

Ingrediente sos de zmeura

  • 200 gr zmeura
  • 180 ml apa
  • o lingura si jumatate amidon alimentar
  • o lingurita vanilie
  • 4-5 linguri indulcitor natural Green Sugar

cheesecake

dan

cats[preparare title=”Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura „]

  1. Intr-un ibric topiti untul.
  2. Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si omogenizati.
  3. Pregatiti o forma cu inel, cu diametrul de 22 cm, o ungeti cu unt si turnati amestecul de biscuiti. Cu mana curata si cu ajutorul unei linguri  distribuiti uniform pe fundul tavii presand usor. Ridicati usor crusta si pe lateralele formei.
  4. Introduceti tava la frigider.
  5. Puneti gelatina la hidratat in 80 ml lapte rece.
  6. Mixati frisca pana capata o consistenta pufoasa.
  7. Intr-un bol mare mixati crema de branza impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zeama de lamaie, coaja de lamaie si mascarpone.
  8. Adaugati frisca batuta, vanilia si omogenizati.
  9. Gelatina hidratata o diluati pe baie de abur pana ce toate granulele dispar. Raciti usor. O adaugati in fir subtire peste amestecul cremos mixand usor pana o incorporati.
  10. Scoateti tava de la rece, turnati amestecul, nivelati, scuturati usor tava sa se aseze compozitia uniform.
  11. Dati inapoi la rece pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte 🙂
  12. Pregatiti sosul de zmeura – e minunat sosul asta! va deveni topping-ul meu cel mai des folosit pentru deserturi.
  13. Intr-un vas puneti la fiert zmeura impreuna cu apa si indulcitorul natural Green Sugar.
  14. Lasati sa fiarba cateva minute, 3-4, pana ce zmeura este inmuiata bine. Treceti amestecul printr-o strecuratoare cu ochiuri mari pentru a elimina samburii. Presati usor cu o lingura.
  15. Puneti amestecul inapoi pe foc , diluati amidonul in 3-4 linguri de apa si-l adaugati in vas amestecand continuu. Lasati sa dea in clocot si sa se ingroase usor apoi opriti focul.
  16. Scoateti cheesecake-ul de la rece si-l lasati 10 minute la temperatura camerei. Treceti usor cu lama unui cutit subtire intre el si inelul de tort apoi desfaceti inelul.
  17. Turnati sosul caldut incepand din mijloc, lasand sa se prelinga usor pe laterale. Puneti cateva fructe de zmeura in mijoc si dati la rece pentru 15-20 minute. Noi am sarit peste faza asta :))), l-am taiat si l-am mancat.

[/preparare]

Daca-i 10 mai, ne tinem de cuvant!

Sa le folosesti sanatoasa, Adriana!

1)Mănăilă Adriana Violeta
2)Georgescu Simona
3)Robert Badica
4)Rocsy Ciobanu
5)lubita
6)Gherca Daniela
7)Lili
8)Claudia
9)Ela
10)Panazan Bianca Raluca
11)Simona
12)Anca Roman
13)Pana Cristina
14)Maria Udrea
15)Luca Mirela
16)Darok Vladimir
17)Angelica Nistor

adriana

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

23 Comentarii


  1. Atata indecenta…la ora asta, nu am mai vazut! Si sosul …. <3 <3
    Fain zaharul asta verde, l-am folosit in cateva deserturi, chiar face toti banii!
    Duminica frumoasa,copii! <3
    PS: Frumoasa poza cu Mona!


  2. Ma tenteaza rau zaharul asta,mai ales ca sunt la dieta si ma omoara pofta de ceva dulce.
    Sigur imi cumpar zilele astea.
    http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/
    claudiababan29@yahoo.com

  3. Panazan bianca raluca says:

    Panazan Bianca Raluca e-mail :gurita_ta2005@yahoo.com
    http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-punga-1000-gr-2/


  4. Ce minunatie aduce Mona acolo?! 🙂
    Deja ma obsedeaza zaharul asta, pe care trebuie sa-l incerc si eu!!
    http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-
    punga-1000-gr-2/
    Simion Simona – simona_prahova@yahoo.com


  5. Eu as lasa link cu cheesecake-ul tau, ca tare bine arata! Si sa mi-o aduca Danut 😉
    No, pe asta l-as dori: http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/
    Maria Udrea: merisor67@gmail.com

  6. Luca Mirela says:

    Luca Mirela e-mail: l.mirela@yahoo.com
    http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/
    Mi-ai facut pofta cu cheesecake-ul asta! [bs:20]


  7. Felicitari Adriana!!!

  8. Mănăilă says:

    Mulțumesc mult. Acum am primit premiul E prima data când câștig ceva. Va pup.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]