Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

Nu mă consider fan cheesecake (poate şi pentru că prefer brânza în poale-n brâu, brânzoaice sau clătite la cuptor), dar la  desertul ăsta am visat de când am gustat dulceaţa de dovleac a Ramonei.
Cu toţii dorim să ne hrănim cât mai sănătos şi natural iar Bunătăti din natură ne vine în ajutor cu produse preparate fără adaosuri chimice, conservanţi si E-uri şi-n plus cu multă pasiune şi drag de natură.
Mi-a plăcut atât dulceaţa cât şi acest desert de n-am cuvinte.
Bază sfărâmicioasă, miez pufos cu brânzică de casă şi topping aromat de dovleac – pentru mine a fost combinaţia perfectă.

Blat de biscuiţi
300 gr biscuiti măcinaţi
180 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte

Crema
350 gr brânză de vaci
3 linguri iaurt de casă
2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
100 gr ciocolată albă, rasă
20 gr gelatină
450 ml frişcă îndulcită

Topping
dulceată de dovleac

Conde

Blat.
Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă.
Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă.
Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.

Mixăm frişca.
Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos.
Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm.
Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic.
Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.

Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul.
Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte).
Scoatem tava, , întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul  şi servim.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. cat de bine arata! Anul acesta, daca mi se fac dovlecii in gradina bine, am sa fac si eu dulceata.


  2. J’adore les chessecake et le tien est superbe sans doute bien gourmand!

    Bisous


  3. imi ploua in gura, ce caut eu pe bloguri la ora asta? Cum faci dulceata de dovleac?


  4. Strumfitzo, neatza!
    Am pus link in introducerea retetei. Dulceata e de la BUCATATI DIN NATURA si e o minunatie!

    Mona, Beth, Alinutzika, multumesc mult!


  5. oh, scuze, eram cam obosita ieri si nu vedeam. Multumesc


  6. N-am mancat niciodata dulceata de dovleac.. dar n-as refuza un bocan! 🙂 Ca sa ma satur calumea 😛
    Delicios cheesecakeul!! Nu-ti cer o portie ca stiu ca … nu mai ai! 😛
    Pupici


  7. Bun cheesecake-ul dar prajitura cu nuca si frisca o iau toata!Pupici!


  8. Mmm, tare apetisant!!!Nu am mancat dulceata de dovleac, dar dupa cum arata cred ca e tare delicioasa!Pupici!


  9. Arata minunat si cred ca a fost tare bun!!!!
    Puup


  10. Absolut delicios!Imi ploua in gura!


  11. Multumesc tare mult.
    A fost un desert atat de usor si aromat!
    Sa aveti un week-end frumos si spor la bucatarit!


  12. Super delicios! Ador dulceata de dovleac!
    Pupicei


  13. Eu in schimb ador cheesecake-urile 😛 asa ca reteta ta a zburat pe lista de asteptare :))
    Pupici


  14. Ce bine arata! O combiantie super. Bravo

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]

Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]