mnb

Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

2.32KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Nu mă consider fan cheesecake (poate şi pentru că prefer brânza în poale-n brâu, brânzoaice sau clătite la cuptor), dar la  desertul ăsta am visat de când am gustat dulceaţa de dovleac a Ramonei.
Cu toţii dorim să ne hrănim cât mai sănătos şi natural iar Bunătăti din natură ne vine în ajutor cu produse preparate fără adaosuri chimice, conservanţi si E-uri şi-n plus cu multă pasiune şi drag de natură.
Mi-a plăcut atât dulceaţa cât şi acest desert de n-am cuvinte.
Bază sfărâmicioasă, miez pufos cu brânzică de casă şi topping aromat de dovleac – pentru mine a fost combinaţia perfectă.

Blat de biscuiţi
300 gr biscuiti măcinaţi
180 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte

Crema
350 gr brânză de vaci
3 linguri iaurt de casă
2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
100 gr ciocolată albă, rasă
20 gr gelatină
450 ml frişcă îndulcită

Topping
dulceată de dovleac

Blat.
Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă.
Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă.
Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.

Mixăm frişca.
Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos.
Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm.
Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic.
Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.

Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul.
Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte).
Scoatem tava, , întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul  şi servim.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 Comments

Leave a Reply

18 + six =