Cheesecake simplu

Pana nu de mult aveam eu falsa impresie ca nu imi plac cheesecake-urile coapte. Probabil vreo reteta de cheesecake mai veche testata mi-a intiparit-o-n minte dar mi-a sters-o aceasta de azi 😀

Danut este criticul meu cel mai necrutator :)) (fiul meu de 11 ani 🙂 ) iar, daca prajitura lui preferata este Bounti, no, stiti ce a zis despre acest cheesecake?

– Este bun! Foarte bun! Poate chiar mai bun decat prajitura aia care-mi place mie cu cocos 😀

cheesecake

Ingrediente Cheesecake

  • Pentru crusta de biscuit
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 2 linguri gem caise
  • Pentru umplutura de branza
  • 300 gr branza de vaci dulce (eu am avut de casa)
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana grasa (25% grasime)
  • o lingura si 1/2 amidon alimentar

ch5

[preparare title=”Mod de preparare reteta de Cheesecake”]

  1. Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt.
  2. Macina biscuitii.
  3. Topeste untul.
  4. Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii. Incorporeaza bine.
  5. Toarna amestecul in forma unsa cu unt, distribuie in mod egal si , ajutandu-te de o lingura (dar si cu mana) tapeteaza bine fundul formei ridicand usor crusta si pe laterale. Preseaza bine, sa faca „priza” amestecul,apoi da tava la frigider pana pregatesti umplutura.
  6. Pune branza, zaharul si smantana intr-un vas si mixeaza (eu am folosit blenderul) pana obtii o pasta omogena.
  7. Adauga, rand pe rand, ouale mixand dupa fiecare. Incorporeaza zeama de lamaie, zaharul vanilat, amodonul alimentar si frisca si mixeaza doua minute.
  8. Scoate forma de la rece si o introdu in cuptorul preincalzit pentru 5 minute la foc mic.
  9. Scoate apoi, toarna umplutura si baga inapoi in cuptor (nu ridica temperatura!) si lasa la copt pentru 30 minute apoi intredeschide usa cuptorului si mai lasa 10 minute. Verifica sa fie copt, dar nu rumen. Daca nu e legat complet il mai lasi 🙂
  10. Lasa cheesecake-ul sa se raceasca tot in cuptor.
  11. Servesti cu topping-ul care-ti place – sos caramel, dulceata, sos de ciocolata, frisca, posibilitatile-s infinite :)). Eu am preferat dulceata de afine (bucata din fotografie era calduta, o nebunie!!! asa buna era) iar copiii sos de ciocolata. Dar e foarte bun si simplu.

[/preparare]

Conde

123457

cheese4

cheese3

DSC_0031

 

 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Cand vad cheesecake nu pot sa ma abtin sa nu comentez. E preferatul meu. Imi place in orice combinatie dar cel cu afine e nemaipomenti! Nice pics <3


  2. Ce pot spune decat … GROZAV 🙂

  3. mihaela nicolina rudaru says:

    L-am facut.e nemaipomenit.felicitari!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]