Cheesecake simplu

Pana nu de mult aveam eu falsa impresie ca nu imi plac cheesecake-urile coapte. Probabil vreo reteta de cheesecake mai veche testata mi-a intiparit-o-n minte dar mi-a sters-o aceasta de azi 😀

Danut este criticul meu cel mai necrutator :)) (fiul meu de 11 ani 🙂 ) iar, daca prajitura lui preferata este Bounti, no, stiti ce a zis despre acest cheesecake?

– Este bun! Foarte bun! Poate chiar mai bun decat prajitura aia care-mi place mie cu cocos 😀

cheesecake

Ingrediente Cheesecake

  • Pentru crusta de biscuit
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 2 linguri gem caise
  • Pentru umplutura de branza
  • 300 gr branza de vaci dulce (eu am avut de casa)
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana grasa (25% grasime)
  • o lingura si 1/2 amidon alimentar

ch5

[preparare title=”Mod de preparare reteta de Cheesecake”]

  1. Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt.
  2. Macina biscuitii.
  3. Topeste untul.
  4. Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii. Incorporeaza bine.
  5. Toarna amestecul in forma unsa cu unt, distribuie in mod egal si , ajutandu-te de o lingura (dar si cu mana) tapeteaza bine fundul formei ridicand usor crusta si pe laterale. Preseaza bine, sa faca „priza” amestecul,apoi da tava la frigider pana pregatesti umplutura.
  6. Pune branza, zaharul si smantana intr-un vas si mixeaza (eu am folosit blenderul) pana obtii o pasta omogena.
  7. Adauga, rand pe rand, ouale mixand dupa fiecare. Incorporeaza zeama de lamaie, zaharul vanilat, amodonul alimentar si frisca si mixeaza doua minute.
  8. Scoate forma de la rece si o introdu in cuptorul preincalzit pentru 5 minute la foc mic.
  9. Scoate apoi, toarna umplutura si baga inapoi in cuptor (nu ridica temperatura!) si lasa la copt pentru 30-40 minute , la 170 grade, cu ventilatie, pe treapta 2, apoi intredeschide usa cuptorului si mai lasa 10 minute. Verifica sa fie copt, dar nu rumen. Daca nu e legat complet il mai lasi 🙂
  10. Lasa cheesecake-ul sa se raceasca tot in cuptor.
  11. Servesti cu topping-ul care-ti place – sos caramel, dulceata, sos de ciocolata, frisca, posibilitatile-s infinite :)). Eu am preferat dulceata de afine (bucata din fotografie era calduta, o nebunie!!! asa buna era) iar copiii sos de ciocolata. Dar e foarte bun si simplu.

[/preparare]

123457

cheese4

cheese3

DSC_0031

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Cand vad cheesecake nu pot sa ma abtin sa nu comentez. E preferatul meu. Imi place in orice combinatie dar cel cu afine e nemaipomenti! Nice pics <3


  2. Ce pot spune decat … GROZAV 🙂

  3. mihaela nicolina rudaru says:

    L-am facut.e nemaipomenit.felicitari!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email