Chiftele cu sos

Chiftele cu sos

Chiftele:

  • 600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
  • 50 gr slanina
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • un cartof
  • 1-2 oua
  • sare
  • putin piper
  • o chifla mare sau 2-3 felii paine
  • patrunjel

Sos

  • doua cani suc rosii
  • o ceapa
  • jumatate lingurita busuioc uscat
  • o lingura zahar
  • sare
  • 3 foi dafin
  • patrunjel

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot)
Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine.
Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.
Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper.
Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.
Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.

In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.
Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.
Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul (la foc mic, mic)
Presaram patrunjel verde.

Putem servi cu piure, salate, mamaliguta.
Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce frumoase sunt vasele.O noua achizitie?Daca da, sa le stapanesti sanatoasa!


  2. Multumesc, Medi.
    Nu, nu sunt noi.
    pup.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email