Chiftele de Königsberg

o reteta buna tare de pe blogul „ELLA’S BLOG” Sarumana Ella!!! „chiftele de Königsberg, este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.(sursa-ELLA’S BLOG)

Ingrediente

Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de margarina
  • 1 chifla tare (sau 2 felii de paine)
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • sare,
  • piper
  • 750 ml supa de carne
  • 100ml lapte

Pentru sos:

  • 2 linguri de margarina
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml smantana
  • 70 g capere
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 250 ml supa de carne
  • o lingura mustar

(eu am marit toate cantitatile) 

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se frige in margarina.
Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper.Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit.(le modelati si le lasati in supa fara a amesteca,pana ce se vor ridica singure la suprafata)
-eu nu am avut supa si am fiert in apa amestecata cu o lingura de condiment”secretul gustului”

Conde

Se prepara sosul: se prajeste faina in margarina, se ia de pe foc se adauga supa si se amesteca bine(e de preferat ca supa sa fie rece, altfel riscati aparitia cocoloaselor)
Se fierbe 5 minute. Se adauga smantana, caperele(eu nu am avut si am pus o jumatate de cutie de ciuperci), sucul de lamaie si se probeaza de sare. Se pun chiftelele si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute la foc mic.
Inainte cu doua minute de finalul spectaculos:))) adaugati in sos o lingura de mustar si..gata!
pofta buna!

(sosul trebuie sa fie grosut)

SURSA

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Foarte interesanta reteta, imi place foarte mult cum arata.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]